Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hurja tilanne Helsinki-Vantaalla aamuyöllä – täpötäydessä Jet Timen lomalentokoneessa laippavika, laskeutui kovaa vauhtia normaalia pidemmälle kiitotielle

Matkustajalentokoneessa ilmennyt laippavika aiheutti Helsinki-Vantaalla uhkatilanteen aamuyöllä kello neljän aikaan. Pelastuslaitos tiedotti, että kyseessä oli "suuri ilmailuliikenneonnettomuuden vaara".

Jet Time -yhtiön Boeing 737 -kone joutui vian vuoksi nostamaan vauhtia laskeutumista varten.Turvallisuusssyistä kone laskeutuitavallista pidemmällekiitotielle, jolla on mittaa 3500 metriä. Helsinki-Vantaan kaksi muuta kiitotietä ovat pituudeltaan noin 3000 metriä.

– Koneen laskeutuminen sujui turvallisesti. Vastaavia tilanteita tulee toisinaan,sanooErkki Hyytiäinen Helsinki-Vantaan APOC-päivystyksestä.

Hyytiäisen mukaan koneessa oli KyprokseltaSuomeen palaavia suomalaisia lomamatkustajia. Hän uskoo, että lentokoneen henkilökunta oli kertonut laskeutumiseen liittyvistä ongelmistaetukäteen matkustajille.

– Yleensä on niin, että lievissä vaaratilanteissa lentokoneen ohjaamosta tulee matkustajille tieto, mistä on kyse.

Juttua muokattu kello 9.21: Laippavian vuoksi kone joutui nostamaan vauhtia laskeutumista varten.