Vasemmistoliiton vänkäys valtion omaisuuden myynnistä viivytti hallitusneuvotteluja – Rinne: "Kaikista asioista ei vielä yhteisymmärrystä"

Hallitusneuvottelija Antti Rinne (sd.) kertoi, että soten hallitusmallista on päästy sopuun. Agata Anttonen

Jukka Hämäläinen

Hallitusneuvottelut tyssäsivät maanantaiaamuna hetkeksi vasemmistoliiton näkemykseen siitä, että liikenneinvestointeja ei voida rahoittaa valtion omaisuutta myymällä.

– Keskustelussa talouskokonaisuudesta tarvittiin aikalisä yhden ryhmän osalta, hallitustunnustelija, SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kommentoi maanantain neuvotteluja.

Rinne piti takkuilua normaalina neuvotteluun kuuluvana tilanteena.

– Ei tässä mitään kuprua ole. Verotyöryhmä tekee työtä, ei siellä varmasti ole kaikista asioista vielä yhteisymmärrystä, hän totesi.

Talouden yleiskuvasta sen sijaan kaikilla on Rinteen mukaan sama näkemys.

Hallitusneuvotteluihin osallistuneista puolueista myös vihreiden ja keskustan välillä on hiertänyt niin paljon, että vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto ja keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä joutuivat neuvottelemaan viikonloppuna kahden kesken. Puolueilla kiistaa on ainakin metsien käytöstä.

Neuvottelut ovat junnanneet myös ilmiöpohjaisissa työryhmissä. Ne eivät ole pysyneet aikataulussa, vaan ryhmien työskentelyyn on jouduttu ottamaan lisäaikaa.

– Työryhmistä on tullut esille yli 20 yksittäistä kohtaa. Ne kaikki on ratkaistu, Rinne sanoi.

Rinne täsmensi vielä että ilmastotyöryhmästä ei ole tullut yhtään asiaa puheenjohtajien ratkaistavaksi.

Hallitusneuvottelujen kokonaisuus pyritään Rinteen mukaan saamaan valmiiksi tämän viikon perjantaina. Työryhmien näkemyksiä odotetaan puheenjohtajien käsittelyyn tiistai-iltana.

– Ministereistä ei ole vielä keskusteltu laisinkaan, Rinne sanoi.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut