Legendaarinen tanssilava vetää naisporukkaa sadan kilometrin päästä – tarjolla myös oma alue, jossa on ”hakukielto”

Ilo ilman viinaa on ihan mahdollista. Sen on todistanut lavatanssikansa, jonka suosikkikohteisiin Helsinki Pavi on kuulunut jo yli viisikymmentä vuotta.

Pavilla pyörähdellään tanssihengen ja tipattoman kahvilan voimin. Tanssikeitaan toiminnanjohtajan Sari Lehtorannan mukaan monet kävijät, etenkin naiset, arvostavat alkoholittomuutta.

– Tiedän muun muassa yhden naisporukan Lahdesta, joka tulee Paville juuri tästä syystä.

Hän kuitenkin arvelee, ettei meno muissakaan tanssipaikoissa kovin humalavoittoista ole.

– Tanssimisesta tykkääväthän ovat usein aika terveellisesti eläviä ihmisiä, ja liikunta onkin nykyään yksi yleisistä syistä tanssia.

Pavilla on 600 neliötä parkettia, jolla pyörähdellään kaikenikäisillä jaloilla. Viikossa on kolmet tanssit.

– Keskiviikkoisin käy nuorempaa väkeä kuin sunnuntaisin, jolloin väki on vanhemmasta päästä. Perjantaisin käyvät ihan kaikenikäiset, Lehtoranta vertaa.

Jos kokee allansa olevan kaksi vasenta jalkaa, ei tarvitse vaipua epätoivoon. Aloittelijan kynnystä parketin valtaamiseen madaltavat keskiviikkoisin ja perjantaisin ennen tansseja järjestettävät, lipun hintaan sisältyvät 50 minuutin tanssikurssit.

– Tänne voi tulla myös viihtymään muuten vain ja nauttimaan tunnelmasta sekä hyvästä musiikista ottamatta ainuttakaan tanssiaskelta, Lehtoranta rohkaisee ja kertoo, että tilavalla kahvila-alueella oleskelevat on täysin rauhoitettu.

– Siellä on ”hakukielto”.

Tanssikansa ei liiku, jos musiikki ei miellytä. Lehtoranta tekee esiintyjävalinnat kymmenvuotisella toiminnanjohtajakokemuksella ja tarkasti tanssibändejä sekä yleisön mieltymyksiä seuraten. Bändejä on hänen mukaansa saatavilla verrattain hyvin, kunhan tekee varaukset ajoissa.

– Nyt buukataan jo vuotta 2021 ja osittain seuraavaakin.

Kauden ohjelmistosta löytyy viime vuonnakin hyvin vetäneitä nimiä, kuten tangokuninkaallisiin lukeutuvat Aki Samuli ja Saija Tuupanen Juhannusaattoa tähdittää hallitseva tangokuningas, nimeltäänkin juhlaan hyvin istuva Jarno Kokko

– Uudempia esiintyjiä haluan myös ottaa mukaan rohkeasti. Nuoret esiintyjät vetävät nuoria kävijöitä, jotka luovat tanssilavakulttuurille jatkumoa.

Pavilla on hyvä maine.

– On se tavallaan ”Juttu”, kun pääsee Paville esiintymään, ponnahduslautakin osalle, Lehtoranta tietää.

Lisää aiheesta

Mainos: Suomen luontokeskus Haltia

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut