Raidejokerin rakentaminen kohtasi ensimmäisen takaiskun – liito-oravan papanat syynä

Raidejokerin rakentamista valmistelevat puunkaadot Patterimäen länsipuolella Pajamäessä viivästyvät ilmoitetusta aikataulusta ely-keskukselle jätetyn toimenpidekieltohakemuksen vuoksi. Allianssi selvittää viivästyksen vaikutuksia työvaiheisiin ja rakentamisaikatauluun.

Puunkaadot oli tarkoitus aloittaa maanantaina 20. toukokuuta. Töistä on jätetty Uudenmaan ely-keskukseen toimenpidekieltohakemus uusien liito-oravan papanapuiden perusteella.

Ylen mukaan nyt pitää selvittää, ovatko puut osa liito-oravien lisääntymis- ja levähdyspaikkoja, jotka ovat lain nojalla suojeltuja

Puunkaatoja tai muita rakennustöitä alueella ei voida aloittaa ennen kuin ely-keskus on käsitellyt hakemuksen ja päätös on lainvoimainen.

Patterimäen länsipuolella puiden kaataminen on tarpeen pikaraitiotien reitin ja pelastustieksi muutettavan virkistysreitin leventämisen vuoksi. Puusto on katselmoitu yhdessä Helsingin kaupungin ja Raide-Jokeri-allianssin ympäristö- ja metsäasiantuntijoiden kanssa. Pikaraitiotietä varten perustettu allianssi on tutkinut liito-oravapuita ja liito-oravien elinolosuhteita alueella vuodesta 2018 lähtien.

Puunkaatojen viivästyminen vaikuttaa rakentamisen aikatauluun siten, että työvaiheita joudutaan järjestelemään uudelleen. Viivästyksen kestoa ja sen myötä vaikutusta rakentamisen kokonaisaikatauluun ei vielä tiedetä.

Raidejokeri pikaratikan Keilaniemestä Itäkeskukseen on aiemmin kerrottu olevan valmis viiden vuoden kuluttua.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut