Darude hylkäsi jääkuution, Sebastianin housut saavat kritiikkiä Euroviisuissa – "Mitkä housut?"

toimitus

Darude on aloittanut musiikillisen uransa jo vuonna 1995. Opiskeluaikana hän teki harrastajapohjalta musiikkia, mutta DJ:n työt hän aloitti myöhemmin.

Musiikki on kulkenut koko elämän ajan vahvasti hänen mukanaan.

– Olen aina kuunnellut paljon musiikkia, hän toteaa.

– Pidän tarinoista. Lauluissa pitää olla tarina. Yksi minuun suuresti vaikuttaneista tarinankertojista on Bruce Springsteen. Niissä tarinoissa on voimaa ja syvyyttä, hän jatkaa.

Sandstorm nosti Daruden koko maailman tietoisuuteen 20 vuotta sitten. Se soi edelleen jääkiekko- ja jalkapallokatsomoissa.

– Onhan se hienoa, että ihmiset tunnistavat sen edelleen, Darude naurahtaa.

Sandstormin ja Look Away-kappaleen väliin mahtuu paljon. Siihen mahtuu maailmankiertueita, DJ:n töitä ja perhe, joka ei lehtien palstoilla esiinny.

Sunnuntai-illan avajaisissa Daruden amerikkalaistaustainen Michelle-vaimo kuitenkin nähtiin astelemassa oranssilla matolla Suomen delegaation mukana.

– On ihan tietoinen valinta jättää perhe julkisuuden ulkopuolelle, Darude on sanonut aiemmin.

Vaikka Darude-nimi on monista asioista koostuva sattumien summa, se on saanut alkusysäyksensä ruotsalaisen Leila K:n Rude boy-kappaleesta.

Darude soitti kaverinsa luona Rude boyta varmaan seitsemän kertaa putkeen ja kaverit alkoivat kutsua häntä kappaleen nimellä.

Hän käytti nimeä myös nimimerkkinä jonkin aikaa, mutta ei halunnut olla "boy" ja nimi lyhentyi muotoon The Rude ja sittemmin Da Rude.

Kun Sandstorm-sinkun kantta tehtiin, graafinen suunnittelija kirjoitti nimen yhteen ja syntyi Darude.

Ylellä oli suuria haasteita viime vuoden aikana löytää kutsuartisti Suomen edustajaksi. Ensin Darudekin oli kahden vaiheilla.

– Ajatus pelotti aika tavalla, Darude toteaa.

Mutta hetken mietittyään hän vastasi kyllä.

– On kunnia saada edustaa Suomea, Euroviisut on hieno show ja on mahtavaa olla mukana ja osa tätä jännittävää tapahtumaa.

Look Away valittiin kolmen ehdokkaan joukosta Suomen edustussävelmäksi maaliskuun alussa. Euroviisujen säännöt kuitenkin kieltävät sen, että kappale on täysin instrumentaalimusiikkia, joka on Daruden "leipälaji" varsinaisesti.

Tämän takia sekä kappaleiden teossa mukana, että lauluosuuksia hoitamassa on Sebastian Rejman, joka suomalaiselle suurelle yleisölle on enemmän tuttu Syke-sarjasta.

Myös Sebastianilla on musiikillista taustaa, hän on mukana Giant Leap-nimisessä bändissä. Sebastianin musiikilliset vaikutteet juontavat juurensa rockin kuninkaan Elviksen tuotannosta.

– Olin ehkä Suomen suurin Elvis-fani yhteen aikaan, Sebastian totesi Suomen Tel Avivin suurlähetystön vastaanotolla, ja alkoi laulaa Elviksen You Were Always On My Mind-kappaletta.

Suomi aloitti harjoitukset viikko sitten Tel Avivin Expo Centeriin rakennetulla lavalla. Alku ei sujunut hyvin, sillä teknisiä ongelmia oli kosolti.

Laulaminen ei kuulostanut hyvältä ja ja moni muukin asia tuotti päänvaivaa alkuvaiheessa Suomen esiintyjille.

– Kiroilin ääneen, kun mikään en tuntunut toimivan, naurahti Sebastian.

Teknisistä ongelmista kuitenkin selvittiin, ja viime torstain harjoitukset sujuivat jo huomattavasti paremmin.

– Tästä on hyvä jatkaa, nyt paketti on kunnossa ja kaikki toimii lavalla.

Paljon puhuttu jääkuutio-rakennelma, joka UMK-finaalissa nähtiin, ei kuitenkaan päätynyt Tel Avivin lavalle. Miksi?

– Se vain ei sopinut sinne lavan erilaisuuden ja pienuuden takia, edustajamme toteavat.

Sebastianin asuvalintaa on myös kritisoitu voimakkaasti. Housut eivät monen mielestä ole sopivat.

Kansainvälinen lehdistö tiedusteli asiaa Sebastianilta toisessa lehdistötapaamisessa.

– Mitkä housut? Sebastian kysyi hämmentyneenä ja nauroi.

Suomi kilpailee tänään klo 22 alkavassa 1. semifinaalissa numerolla kolme. Lähetystä voit seurata Yle TV2:ssa, Yle Areenassa ja Radio Suomessa. EBUn suurista rahoittajamaista Espanja ja Ranska äänestävät ensimmäisessä semissä, samoin kuin isäntämaa Israel.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Sandro lopettaa Espoon Tapiolassa – tilalle Thermanien omistama Hietalahdenrannasta tuttu sporttibaari
 2. Take away -pakkausten roskameri puistossa tuskastuttaa puutarhuria – "Kyllähän se turhauttaa, että joutuu jatkuvasti siivoamaan toisten jälkiä"
 3. Liki identtiset kerrostalot toteutettiin puu- ja betonirunkoisina Helsinkiin – päästöjen lisäksi vertailtiin käyttöönoton jälkeisiä kosteuksien muutoksia rakenteissa
 4. Puistoruokailu leikkipuistoissa alkaa maanantaina - nämä puistot auki
 5. Viimeinen silmäys yli 100-vuotiaaseen ravintolaan? – Helsingin klassikko etsii uutta omistajaa
 6. Vihreiden kansanedustaja Mari Holopainen: "Emme voi loputtomiin fiilistellä jugend-Helsingin kauneudella"
 7. Irakilaissyntyinen Baan tuli Suomeen 5,5 vuotta sitten, valmistuu nyt M:n papereilla ylioppilaaksi – suunnitelmissa tutkijan ura
 8. Opettajilla on edessään savotta – syksyllä kartoitetaan etäopetuksen aiheuttamat oppimiserot
 9. Kolumni: Helsinki tarvitsee luonnon monimuotoisuutta ja urbaania monimuotoisuutta
 10. Päätoimittaja Karri Kannala: Vihreät teki virheen, kun esitti heränneensä puolustamaan Pirkkolan Keskuspuistoa vasta mielenosoituksen myötä, ja sanoi sen ääneen
 11. Uutissuomalaisen debatti: Varman Risto Murto: Nuorille työntekijöille pitää tarjota muutakin kuin korkeita veroja ja supistuvia palveluita
 12. Päätoimittaja Kannala: Vihreät eksyi Pirkkolan metsään
 13. Vierustoveri lentokoneessa yski tauotta – perusterve Eva sai maaliskuun lopussa koronan ja kävi kahden tunnin päässä kuolemasta, kuntoutuminen jatkuu yhä
 14. Maan alta paljastui karu yllätys Konepajalla: 1500-paikkaiseksi suunniteltu terassi kutistuu murto-osaan – "Saa nähdä miten porukka löytää tänne"
 15. Robottibussin ovet aukeavat pian matkustajille – kolme automaattikulkuneuvoa sukkuloi liikenteen seassa Pasilassa

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Maan alta paljastui karu yllätys Konepajalla: 1500-paikkaiseksi suunniteltu terassi kutistuu murto-osaan – "Saa nähdä miten porukka löytää tänne"
 2. Kaupunki antoi tiukan vaatimuksen pyöräilijöille Helsingissä – "Joko ajaminen loppuu tai..."
 3. Kuva: Poliisilla iso operaatio Helsingissä – "Mies katolla, hirveä action päällä!"
 4. Hurja ryntäys julkkiskokin ravintolaan: Kaikki pöydät varattiin kuukaudeksi eteenpäin – näissä paikoissa on vielä tilaa Helsingissä
 5. Vierustoveri lentokoneessa yski tauotta – perusterve Eva sai maaliskuun lopussa koronan ja kävi kahden tunnin päässä kuolemasta, kuntoutuminen jatkuu yhä
 6. HSL:n asiakkaat raivostuivat: Vapaavalintainen kausilipun kesto poistuu, kun HSL yhdenmukaistaa kortin ja sovelluksen lippuvalikoiman – "Kehitys kulkee tässä vahvasti väärään suuntaan"
 7. Viimeinen silmäys yli 100-vuotiaaseen ravintolaan? – Helsingin klassikko etsii uutta omistajaa
 8. Vihreiden kansanedustaja Mari Holopainen: "Emme voi loputtomiin fiilistellä jugend-Helsingin kauneudella"
 9. Ravintolalegenda Salven ratkaisu rikkoi todennäköisyydet – "Yleensä se ei onnistu"
 10. Päätoimittaja Karri Kannala: Vihreät teki virheen, kun esitti heränneensä puolustamaan Pirkkolan Keskuspuistoa vasta mielenosoituksen myötä, ja sanoi sen ääneen
 11. Karu päätös lähiöriidalle: miehen epäillään sytyttäneen asunnon tuleen tahallaan Kontulassa – poliisi tutkii murhan yrityksenä
 12. Uudet mallinnukset: Yskäisy levittää koronaa neljän metrin päähän ja ihmisjoukossa puhekin riittää– Työpaikalla koronatartunta voi levitä jopa minuuteissa
 13. Helsingin uima-allastilat tutkittiin – tyrmäävä tulos: jopa 62 prosenttia kohteista liian likaisia, kahdesta paikasta löytyi tulehduksia aiheuttavaa bakteeria
 14. Hämeenlinnanväylälle suunnitellaan uutta liittymää – taustalla ruuhkat ja uuden asuinalueen kasvava liikenne
 15. Pikaruokaketju avaa 60 hengen terassin huikealle paikalle Helsinkiin– "Tuohon kun saisi ravintolan"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.