Kallis parkkiriita Kampissa: ParkkiPate antoi naiselle 184 parkkisakkoa – lasku lopulta lähes 28 000 euroa

Marian sairaalan takana olevan parkkipaikan vuokraaminen tuli naiselle kalliiksi. Arkistokuva. Arkisto

Sanna Jompero

Kolmekymppinen nainen joutui riitaan pysäköinninvalvonnan kanssa sekä maksumieheksi erikoisessa tapauksessa Helsingin Kampissa.

Entisen Marian sairaalan kupeessa asuva nainen oli vuokrannut parkkiruudun numero kuusi Kiinteistö Oy Auroranlinnalta ja maksanut pysäköinnistä perittävän vastikkeen.

Samassa pihapiirissä oli myös toinen samannumeroinen ruutu ja sen valvonnasta vastasi yksityinen parkkifirma ParkkiPate.

Kiinteistö Oy Marian pihalla sijainneiden pysäköintipaikkojen valvonta eivät kuuluneet ParkkiPaten sopimuksen piiriin.

Oikeuteen menneessä tapauksessa kyse oli siitä, että naisen hallinnassa olleet autot oli pysäköinyt vajaan vuoden ajan samassa pihapiirissä olevaan väärään ruutuun ja siitä, oliko nainen vastuussa autojen pysäköinnistä.

Parkkeerausriita ajoittuu huhtikuun 2016 ja tammikuun 2017 väliselle ajalle.

Nainen sai ensimmäisen pysäköintivirhemaksun huhtikuussa 2016 ja tiedusteli tämän jälkeen sanomansa mukaan useita kertoja syitä parkkisakoille, mutta ParkkiPate ei lähtenyt selvittämään asiaa, vaan alkoi langettaa uusia sakkoja.

ParkkiPate antoi naiselle yhteensä 184 pysäköintivirhemaksua, jotka tulivat maksamaan yli 11 000 euroa.

Helsingin hovioikeus ei tiistaina muuttanut tuomiota, jossa käräjäoikeus oli katsonut naisen syylliseksi.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 34-vuotiaan naisen tammikuussa maksamaan yli 22 000 euron edestä tapauksen käsittelyyn liittyviä maksuja.

Oikeus määräsi naisen maksamaan valvontamaksuja 11 040 euroa, viivästyskorkoja 313 euroa, perintäkuluja yli 2 690 euroa ja oikeudenkäyntikuluja 8 120 euroa.

Hovioikeus määräsi naisen vielä lisäksi suorittamaan ParkkiPatelle korvaukseksi oikeudenkäyntikuluista hovioikeudessa 5 500 euroa.

Maksettavaa kertyi yhteensä lähes 28 000 euroa.

Riitaista oikeuden mukaan oli se, kuka ajoneuvoja oli kuljettanut. Nainen kiisti ajaneensa tai edes tarvitsevansa autoa. Vastaajaolettama oikeudessa oli syntynyt rekisteriin merkittyjen haltijatietojen perusteella. Ajoneuvon haltijoita oli ollut useampia.

Nainen kertoi vuokranneensa paikan sukulaisiaan ja ystäviään varten, koska alueella on niukasti parkkipaikkoja.

Käräjäoikeus katsoi kuitenkin, että koska nainen asui parkkiruudun läheisyydessä, oli vuokrannut samassa pihapiirissä sijaitsevan toisen samannumeroisen parkkiruudun, eikä esittänyt vastanäyttöä tai uskottavaa väitettä siitä, että joku muu olisi tuonut autot kyseiseen ruutuun, oli nainen vastuussa aiheutuneista kuluista.

ParkkiPate totesi oikeudessa, että parkkialueelle sijoitetussa kyltissä oli selvästi ilmoitettu, että pysäköinti oli sallittu ainoastaan pysäköintimaksun maksaneille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Muutoksia Itä-Helsingin palveluissa: Kontula jäämässä ilman omaa terveysasemaa, Myllypuroa laajennetaan ja Kivikko saa jatkaa toistaiseksi
 2. Jopa kokonaisia roskapusseja jätetään suositulle mattolaiturille – Asukkaalla selkeä näkemys porsastelun syystä
 3. Energiayhtiön kilpailusta napsahti kaksi 5000 euron voittoa helsinkiläisille junnuseuroille – "Osa rahoista menee perheille, joilla tiukka taloudellinen tilanne"
 4. Taas uusi saari avautui yleisölle Helsingissä – piskuinen luoto luotsitupineen on saaristo pienoiskoossa
 5. Jan Vapaavuori tyrmistyi väitteistä A-studiossa – "Maailmassa ei ole montaa organisaatiota, jossa..."
 6. Ruoka: Martina, 35, on vieraillut jäätelöyliopistossa Bolognassa ja syönyt alligaattoria Miamissa – "Onnistunut ruokamatka alkaa jo kotoa"
 7. Ekonomi Sointu Borg on tunnettu kurvikkaista somekuvistaan ja kannustaa naisia tekemään heitä voimaannuttavia asioita – ”Jos haluan näyttäytyä avonaisen kaula-aukon kera, sen myös teen”
 8. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 9. Poliisi otti kiinni miehen, jota epäilee usean alaikäisen tytön seksuaalisesta ahdistelusta Kannelmäessä – Uhrit satunnaisia vastaantulijoita
 10. Poliisi pidätti Helsingin Veräjämäessä kiertäneen varkaan, joka murtautui koteihin asukkaiden ollessa kotona – Yksi asukas kaadettiin kumoon
 11. Polkupyörävarkauksien sesonki kuumenee – Vuorokauden saldo Länsi-Uudellamaalla 22
 12. Koronakevät rojautti uusien henkilöautojen rekisteröinnitkin ennätyksellisen alas – sähköautojen ja hybridien suosio kasvaa edelleen
 13. T24: Eteläisestä Virosta voi olla vaikea löytää majoitusta syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna – Silloin ajetaan Rally Estonia
 14. Somessa on lietsottu huhuja Venäjällä sattuneesta ydinonnettomuudesta – Seurauksena mahdollisesti terveyshaittaa aiheuttava hamstrausilmiö
 15. Espoon tämän vuoden väestönkasvusta lähes 100 % vieraskielisiä

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Nämä 9 Helsingin ravintolaklassikkoa tulisi kokea edes kerran elämässä – "Keittiö ja palvelu ovat olleet ensiluokkaisia kautta aikojen"
 2. Jan Vapaavuori tyrmistyi väitteistä A-studiossa – "Maailmassa ei ole montaa organisaatiota, jossa..."
 3. Jopa kokonaisia roskapusseja jätetään suositulle mattolaiturille – Asukkaalla selkeä näkemys porsastelun syystä
 4. Rantapuistoon tuli Helsingissä grillauspaikat mutta ei julkista vessaa, koska sitä vastustettiin – "Yksilön itsekkyys koituu aina kaikkien haitaksi"
 5. Ekonomi Sointu Borg on tunnettu kurvikkaista somekuvistaan ja kannustaa naisia tekemään heitä voimaannuttavia asioita – ”Jos haluan näyttäytyä avonaisen kaula-aukon kera, sen myös teen”
 6. Kuva: Senaatintorin terassi aukesi hyvin hiljaisena – juomien hintataso jakoi heti mielipiteet
 7. IS: Turkulainen Kristina ällistyi – Postissa tuli kirje ja 1200 dollaria presidentti Donald Trumpilta
 8. Espoon tämän vuoden väestönkasvusta lähes 100 % vieraskielisiä
 9. Muutoksia Itä-Helsingin palveluissa: Kontula jäämässä ilman omaa terveysasemaa, Myllypuroa laajennetaan ja Kivikko saa jatkaa toistaiseksi
 10. Poliisi pidätti Helsingin Veräjämäessä kiertäneen varkaan, joka murtautui koteihin asukkaiden ollessa kotona – Yksi asukas kaadettiin kumoon
 11. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 12. "Aikataulussa ollaan enää nippa nappa" – Raidejokeri kohtasi vaikeuksia, jotka projektinjohtajan mukaan tässä kohti hanketta ovat "hankala asia"
 13. Rautatieaseman historialliseen lippuhalliin avattiin uusi ravintola – tältä sisällä näyttää nyt
 14. T24: Viru-hotellin uusi johtaja Sari Sopanen: Paluu Tallinnaan on paluu juurille
 15. Taas uusi saari avautui yleisölle Helsingissä – piskuinen luoto luotsitupineen on saaristo pienoiskoossa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.