Hanna toi Suomeen Britney Spearsin hehkuttaman apuvälineen – nakujooga pakkasessa villitsi lopullisesti

Toni Tervo

Vuonna 2014 lähinnä siihen asti kuntosalilla käynyt Hanna Hertell tutustui joogaan.

Siitä lähti intohimo, joka kulminoitui kaksi vuotta myöhemmin hänen tuotuaan yhteistyökumppaninsa kanssa ensimmäisenä Suomen markkinoille joogapyörän. Apuvälineen, jolla aloittelijakin pystyi toteuttamaan hiukan hankalampiakin joogaliikkeitä.

– Se lähti tosi nopeasti liikkelle. Maailmalla se oli jo tuttu juttu ja esimerkiksi Britney Spears oli sitä hehkuttanut. Suomessa sitä ei kuitenkaan ollut. Saimme New Yorkista sen kehittäjältä ohjeet sen käyttöön ja tilasimme niitä ison kontillisen, Hertell muistelee.

Ensimmäinen erä myytiin nopeasti ja kysyntä on sen jälkeen naisen lanseeraaman Lumi Yoga Wheelin kysyntä on ollut tasaista.

– Me olimme vähän edellä aikaamme. Nykyään joogapyöriä myyvät Suomessa muutkin, mutta me olemme ainoat, joilta saa samalla ohjelman sen käyttöön.

Menestyksen myötä Hertell on päässyt syventymään myös omaan joogaharrastukseensa.

– Jooga vaikutti minuun tosi nopeasti. Aluksi vaikutti, että en taipuisi mihinkään, mutta kun teki liikkeitä tunnollisesti ja säännöllisesti, pikkuhiljaa sitä huomasi kuinka selkä alkoi yhtäkkiä taipua.

– Tämähän on siitä loistava muoto, että voit tehdä sitä vaikka joka ilta 10 minuuttia televisiota katsellessa ja saat tuloksia. Moni ei jaksa mennä aina salille, mutta tämän voi tehdä helposti. Kehonhuolto on tosi tärkeä osa kokonaista hyvinvointia.

Joogasta tuli nopeasti myös iso osa Hertellin sosiaalista mediaa. Hänet tunnetaan Instagramissa nimellä Arctic Yoga Girl ja hän jakaa yli 30 000 seuraajalleen kuvia joogasta ja elämästään.

Naisen mukaan puhutuimpia kuvia ovat taiteelliset joogakuvat, joissa Hertell saattaa joogata täysin ilman vaatteita vaikkapa lumihangessa.

– Näin Instagramissa Nude Yoga Girlin tilin, missä hän joogaa alasti. Ne kuvat olivat kuitenkin aina jostain aurinkoisista ja lämpimistä paikoista. Ajattelin sitten näyttää vähän suomalaista menoa ja tehdä saman keskellä lumihankea, Hertell nauraa.

– Ne kuvat saavat aika usein huomiota myös ulkomailta ja kommentteja tulee englanniksi. Niitä on kiva tehdä.

Somella oli iso rooli myös joogapyöräyrityksen markkinoinnissa.

– Sillä oli tosi iso vaikutus. Sitä kautta sana niistä levisi ja kysyntä kasvoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Harva tietää tästä Mauno Koiviston 60-vuotisjuhlan kunniaksi tehdystä muistopaikasta Helsingissä – "Häpeällistä, ettei ole hoidettu"
 2. Tästä syystä Helsingin kaikki poliisiveneet ovat Villejä – "Nimi juontaa juurensa 60–70-lukujen taitteeseen"
 3. Tässäkö uusi keino vähentää auton tarvetta Helsingissä? – yhteiskäytöllisten tavarapyörien kokeilu alkoi
 4. "Aikataulussa ollaan enää nippa nappa" – Raidejokeri kohtasi vaikeuksia, jotka projektinjohtajan mukaan tässä kohti hanketta ovat "hankala asia"
 5. Ainutlaatuinen saari avautuu retkikohteeksi Helsingissä – 1800-luvun luotsituvasta tehtiin ravintola
 6. Vihamielinen peli-ilmiö käänsi päitä Helsingin keskustassa – nämä 5 asiaa jokaisen tulee tietää The Last of Us Part II:sta
 7. Nämä 9 Helsingin ravintolaklassikkoa tulisi kokea edes kerran elämässä – "Keittiö ja palvelu ovat olleet ensiluokkaisia kautta aikojen"
 8. T24: Virossa yrityksille on koronakriisin aikana jaettu 231 miljoonaa euroa palkkatukea – Tukea voi hakea vielä kesäkuulta
 9. Kesäkuussa hukkui 18 ihmistä – Miehet tilastossa yliedustettuina
 10. Perinteiset heinätalkoot jäävät tänä vuonna järjestämättä – päätös tapahtuman pitämisestä piti tehdä silloin, kun rajoitukset olivat tiukat
 11. Kuluttajaluottojen korkokatto madaltui koronan takia väliaikaisesti 10 prosenttiin, suoramarkkinointi kiellettiin
 12. Vantaalaisyritys tuo maahan erikoiskalvoa, jonka pinnalla koronaviruskin nujertuu puolessa tunnissa
 13. "Se on hirmu vaarallista touhua" – venepoliisi menee hätiin, kun Helsingin laivaväylillä uidaan ja silloilta hypitään
 14. Saneeraukseen joutuneella Cirque du Soleililla esityksiä Helsingissä ja Turussa – miten lippujen käy?
 15. Mihin lähtisi reissuun kotimaassa? Julkisrahoitteinen verkkosivu Tee se Suomessa antaa satoja vinkkejä

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Kuva: Senaatintorin terassi aukesi hyvin hiljaisena – juomien hintataso jakoi heti mielipiteet
 2. Nämä 9 Helsingin ravintolaklassikkoa tulisi kokea edes kerran elämässä – "Keittiö ja palvelu ovat olleet ensiluokkaisia kautta aikojen"
 3. Lähes 100 päivää palanut koronasymboli sammutettiin Helsingissä – hotellinjohtaja paljastaa, kuinka jättisydän tehtiin
 4. Vihamielinen peli-ilmiö käänsi päitä Helsingin keskustassa – nämä 5 asiaa jokaisen tulee tietää The Last of Us Part II:sta
 5. "Aikataulussa ollaan enää nippa nappa" – Raidejokeri kohtasi vaikeuksia, jotka projektinjohtajan mukaan tässä kohti hanketta ovat "hankala asia"
 6. Helsingin taivaalla jyrähtää huomenna – Hornetin ylilento kunnioittaa jatkosodan hävittäjälentäjän muistoa
 7. Ainutlaatuinen saari avautuu retkikohteeksi Helsingissä – 1800-luvun luotsituvasta tehtiin ravintola
 8. T24: Muista ottaa virallinen matkustusasiakirja mukaan Tallinnan matkalle, muuten voit saada mojovat sakot
 9. Näin paljon maksaa oluttuoppi Senaatintorin jättiterassilla – Ravintoloitsija lupaa: "Ei riistohintoja eikä terassilisää"
 10. Helsinki tekee syksyllä päätöksiä satamien sijanneista – satamaselvitykselle heti kritiikkiä: "Miksi toimivaa käytäntöä ei haluttu tutkia vaihtoehtona?"
 11. USU: Näin paljon oluen, viinin ja väkevien hinta voi nousta – Alkoholiveron korotus syksyllä hallituksen käsittelyyn
 12. Laivamatkustaminen lähialueille nyt hyvin suosittua – Tallink lisää lähtöjä Riikaan ja Tallinnaan
 13. Legendaarinen DTM-yökerho suljetaan Mannerheimintiellä – Puumabaarin melu kantautui kolmeen hotellihuoneeseen
 14. Hakaniemen hallin remontin hinta nousi 20 miljoonasta 40 miljoonaan euroon – uusi mutka ilmestyi matkaan: "Hankaloittaa monella tavalla"
 15. Puotilan kartano vaihtoi omistajaa – luvassa huima heinäkuu

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.