Nyt särkyy sydän! Poliisi ja vapaaehtoiset pelastivat kissanpennut valtatieltä – saivat nimekseen Rambo ja Rocky

Tanja Kuisma

Uusimaa-lehti kertoo koskettavan tarinan pienten kissanpentujen huimista seikkailuista Porvoossa.

Valtatiellä 6:lla toikkaroineen vastasyntyneen kissanpoikasen ja sen äidin elämä oli päättyä lyhyeen, kunnes kotimatkalla ollutPiia Rantalateki äkkipysähdyksen tien varteen.

– Loukkaantunut kissa raahautui tien yli. Toinen takajaloista ei toiminut ja toista silmää ei ollut, jos oikein näin. Jarrutin etten ajaisi sen yli. Sitten huomasin keskellä tietä kissanpennun, jonka otin syliini. Emokissa karkasi aidan läpi metsään, Rantala kertoo Uusimaalle.

Poliisisai pennusta ilmoituksen, ja kuljetustehtävän saanut partio nimesi penturukan, yksinäisen selviytyjän, Ramboksi.

– Jos olet onnekas, lain vahva koura ottaa sinut suojaansa. Ja elämä kantaa, uuden mahdollisuuden antaa. Rambolle löytyi sijaisemo Tolkkisten kissatalolta ja turva samanikäisten pentujen joukossa, kommentoiPorvoonseudun eläinsuojeluyhdistys myöhemmin Facebook-seinällään.

Myöhemminetsijät, joita löytyi läheltä lukuisia paikallisia, löysivät vielä pennun sisaruksenkin.

Se nimettiin Rockyksi.

– Pieni Rocky ja emo löydettiin pari tuntia sitten, mutta emo juoksi karkuun ja pitkästä etsinnästä huolimatta ei löydetty eikä muita pentujakaan, oli pakko lopettaa pimeyden ja huomisten töitten takia, päivitti etsijöissä mukana ollutTintti Strand Uusimaan mukaan.

Rocky ja Ramboovat olleet neljävuotiaan Saara-emon nisällä kulmahuoneessa Tolkkisten kissatalossa.

– Ne ovat eilen syntyneitä. Saara rupesi heti huolehtimaan niistä. Kiitos pentujen pelastumisesta löytäjälle ja lukuisille etsijöille, Porvoonseudun eläinsuojeluyhdistyksen sihteeriJaana Juvonentoteaa Uusimaalle.

Vastasyntyneet syövät ja nukkuvat seuraavat viikot. Kaksiviikkoisina avautuvat silmät. Neljän viikon kuluttua huoneessa on jo melkoinen vilinä. Vasta silloin voivat ensimmäiset pennuista kiinnostuneet tehdä mahdollisia varauksia.

Kissanpennut luovutetaan aikaisintaan 12-viikkoisina rokotettuina ja vain sisäkissoiksi tai vain valjaissa tai ulkotarhassa ulkoileviksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.