Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Seiska: Hussein al-Taeella raju eroriita – entinen vaimo pakeni turvakotiin

Kohu kansanedustaja Hussein al-Taeen (sd.) ympärillä ei laannu.

Torstaina Seiska-lehti nosti esiin tietoja hänen aiemman avioliittonsa käänteistä. Lehden mukaan al-Taeen avioliitto päättyi rajuun eroriitaan ja hänen vaimonsa pakeni turvakotiin.

Seiska kertoo käräjäoikeuden papereiden perusteella, että al-Taee avioitui kymmenisen vuotta sitten nuoren irakilaisnaisen kanssa.

Nainen tuli raskaaksi ollessaan 18–19 -vuotias. Kun hän halusi huhtikuussa 2010 eron, tilanne ajautui riidaksi, jossa oli mukana myös kiista pariskunnan kolmevuotiaasta lapsesta.

Käräjäoikeuden asiakirjojen mukaan molemmat vaativat lapsen yksinhuoltajuutta, Seiska kertoo.

Kesken huoltajuuskäsittelyn ex-vaimo joutui muuttamaan turvakotiin, koska koki al-Taeen ja tämän sukulaisten käytöksen uhkaavana ja väkivaltaisena.

Irakilaistaustainen kansanedustaja Hussein al-Taee, 35, on parhaillaan sairauslomalla eduskunnasta. Kohu hänen ympärillään alkoi, kun kävi ilmi, että hän solvasi sosiaalisessa mediassa 2011–2015 muun muassa homoja, juutalaisia ja somaleita.

Keskusrikospoliisi kertoi STT:lle keskiviikkona, että kirjoituksista ei ole syytä epäillä rikosta. Krp sai asiasta tutkintapyynnön yksityishenkilöltä huhtikuussa. Krp katsoi, ettei kirjoitusten aitoutta voitu selvittää, ja lisäksi osa kirjoituksista oli rikosvastuun osalta liian vanhoja.

Al-Taee on myöhemmin itse myöntänyt kirjoitusten olevan aitoja.