Kuva: Vuosaaren uusi maamerkki on 31-kerroksinen – "Asuntojen hintataso tuntuvasti vastaavia hankkeita alempi"

toimitus

Vuosaaren metroaseman ja kauppakeskus Columbuksen naapuriin rakennetaan kaksi uutta Vuosaaren maamerkkiä: 31-kerroksinen sekä 23-kerroksinen asuintorni. Asuntoja niihin mahtuu yhteensä noin 500.

Korkeampi torneista ohittaa 26-kerroksisen Cirruksen, joten siitä tulee alueen korkein rakennus.

Skanska on allekirjoittanut Paulig Oy:n ja Citycon Oyj:n kanssa kiinteistökaupan esisopimuksen noin 30 000 kerrosneliömetrin asuntorakennusoikeuden ostamisesta.

Tornitalojen asuntojen ennakkomarkkinointi on tarkoitus käynnistää syksyllä 2020 ja hankkeen toteutus aloittaa samana vuonna. Lopullisen kiinteistökaupan tekeminen edellyttää sitä, että alueen asemakaava saa lainvoiman.

– Tornitalot tarjoavat mahdollisuuden korkealla asumiseen erinomaisten liikenneyhteyksien ja hyvien palveluiden äärellä. Unohtaa ei sovi myöskään vain muutaman sadan metrin päässä sijaitsevaa Aurinkolahden uimarantaa eikä Uutelan alueen tarjoamia ulkoilu- ja liikuntamahdollisuuksia, sanoo tiedotteessa Skanska Kotien aluejohtaja Juhani Aspara

– Hanke edustaa korkeatasoista arkkitehtuuria ja erottuu varmasti näyttävyydellään alueen muista kohteista. Kaavasuunnittelusta on vastannut Arkkitehtitoimisto B&M Oy. Asuntojen hintatason pyrimme pitämään tuntuvasti vastaavia tornihankkeita matalampana, Aspara toteaa.

Aspara kertoo, että Skanska on pelkästään kuluvan vuoden aikana tehnyt jo sopimuksia tai muita sitoumuksia uusien tonttein hankinnasta Lauttasaaresta, Kauniaisista ja Espoon Finnoosta.

– Nämä kaikki sijainnit edustavat sitä meille tärkeää ajattelua, että asunnot pitää tehdä hyville paikoille, julkisten yhteyksien ja palveluiden äärelle.

– Tornitaloissa monia viehättävät juuri näkymät. Tornitaloasuminen edustaa nykyaikaista, tiivistä kaupunkiasumista, joka on myös ekologista ja ympäristötehokasta, toteaa Skanska Kotien myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.