Kommentti: Naimisiin pääsee myös ilmaiseksi

Naimisiin meneminen ei maksa mitään.

Avioliiton esteiden tutkinta, kirkollinen seremonia ja siviilivihkiminen ovat kaikki ilmaisia toimituksia, kuten naimisiin.info-sivustollakin muistutetaan. Sormusta ei välttämättä tarvita ollenkaan, mutta jos se on tärkeä, kultaisenkin saa muutamalla kympillä.

Menin itse naimisiin (nykyisen ex-mieheni kanssa) vuonna 1993. Häiden budjetti oli 10 000 markkaa. Nykyhääparien keskimääräinen budjetti on kuta kuinkin sama, tosin euroissa. Rahan arvo on muuttunut ja kustannukset muutenkin nousseet neljännesvuosisadassa.

Onneksi moni morsiuspari on hoksannut hyödyntää Facebookin hääkirpputorit. Niistä voi löytyä pukuja, koristeita ja muita tarvikkeita huokeaan hintaan. Moni ottaa silti nykyään häitä varten myös useita tuhansia euroja lainaa.

Kannatan lämpimästi rakkauden juhlimista mutta myös hiljentymistä naimisiinmenon tarkoituksen ja merkityksen äärelle. Karuimmassa tapauksessa osa pariskunnista jatkanee lainan takaisinmaksua vielä pitkään sen jälkeen, kun kattilat ovat menneet jakoon.

On lupa haaveilla täydellisestä hääpäivästä. Mutta vielä tärkeämpää on pyrkiä tekemään sitä seuraavista arkipäivistä mahdollisimman hyviä.

Teksti: Katariina Hakaniemi

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut