Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jasper Pääkkönen takoi 6,2 miljoonan euron tulot – veroprosentti painui 2,9:ään

Jasper Pääkkönen on pistänyt rahoiksi tekemällä muutakin kuin hittielokuvia,kertoo Talouselämä.

Lehden mukaansuomalaisnäyttelijän holding-firma on saanut yli 6 miljoonan euron osinkotulot muutamassa vuodessa.Rock ’n’ Roll Fly Fishing Investments Limited-niminen yritys saa lehden mukaantulonsaovat Maltan nettikasinobisneksistä.

Pääkkösen yritys on lehden mukaan omistanut vuodesta 2012 saakka 15 prosenttia maltalaisesta yhtiöstä, joka omisti joukon rahapelialan firmoja. Plus One Groupi -nimisen firmanalaisuudessa oli muun muassa Suomessa tunnettuja Kolikkopelit.com- ja Hertat.com-sivustoja operoinut Plus One Dreams.

TE kertoo, että yhtiön viime lokakuussa Maltan kaupparekisteriin antama tilinpäätös on vuodelta 2015, jolloin yhtiö sai osinkotuloa 4,2 miljoonaa euroa.

Tilinpäätösten mukaan vuosien 2012–2015 aikana Pääkkösen yksin omistamafirma sai yhteensä 6,2 miljoonan euron osinkotulot.

Pääkkönen on osannut myös verosuunnittelun. MTV:n uutisten mukaan Rock ’n’ Roll Fly Fishing maksoi veroa vielö vuoden 2014 vajaan 910 000 euron liikevoitosta noin 320 000 euroa eli 35 prosenttia.

Vuoden 2015 reilun 4,1 miljoonan euron liikevoitosta yhtiö maksoi veroja enää 120 000 euroa eli 2,9 prosenttia.

Maltalla on 35 prosentin yritysvero, mutta erilaiset veroedut pudottavat useissa tapauksissa todellisen veroprosentin paljon matalammaksi, kertoo MTV.

Ylen uutiset ja Helsingin Sanomat kertoi vuonna 2015, että Pääkkönen sekätuottaja Markus Selin ja pokeriammattilainen Aki Pyysing löivät kultasuoneen, kun rahapelijätti Unibet ostiMaltalle rekisteröidyn iGame Holdingin. Kolmikko kuului yhtiön omistajiin.Unibet maksoiyhtiöstä 59 miljoonaa euroa.

Juttua muokattu 31.10.2020: Kuva poistettu. Kuvassa ei ollut Jasper Pääkkönen.