Hannele Lauri hehkuttaa Ylen uutta komediasarjaa – "Tämä on niin hyvin tehty"

Kun suuri yleisö menee teatteriin, se näkee näyttämöllä upeat lavasteet ja näyttelijöiden taitavat suoritukset.

Mitä se ei näe, on pukuhuoneen tapahtumat. Tähän saumaan päätti iskeä näyttelijä ja käsikirjoittaja Heli Sutela, joka oli mukana ideoimassa Ylen uutta komediasarjaa nimeltä Melkein totta Sarja avaa katsojalle suomalaisen laitosteatterin kulisseja.

Tarinan keskiössä ovat kolme näyttelijätärtä Suvi (Emilia Sinisalo), Eeva (Heli Sutela) ja Juulia (Hannele Lauri), jotka jakavat yhteisen pukuhuoneen.

– Olin joskus stand up -keikan jälkeen takahuoneessa ja puhisin, että olisi hyvä idea kunhan vaan jaksaisi toteuttaa sen. Riku Suokas sattui olemaan tuolloin paikalla ja totesi haluavansa mukaan. Siitä se lähti.

Teatteripukuhuoneen voisi kuvitella olevan yhtä dramaattinen paikka kuin näyttämönkin, mutta Sutelan mukaan myös sieltä löytyy samat arkkityypit kuin tavallisesta toimistostakin: säästöt, talouspaineet, johdon ja työntekijöiden välinen luottamuspula ja niin edelleen.

– Samat arkiset ongelmat ovat sielläkin, nainen nauraa.

– Samalla ihmiset saattavat olla aika vereslihalla. Jos jokin kohtaus menee huonosti, se voi olla henki ja elämä.

Sarjan keskeisissä rooleissa ovat kulloinkin esitettävät näytelmät. Klassikoiden ja modernien näytelmien yleiset aihepiirit heijastavat aina kunkin jakson teemaa teatterin arjessa.

Hiljattain Betoni-Jussin saanut Hannele Lauri on mittavan uransa aikana nähnyt pukuhuoneen jos toisenkin. Hän on innoissaan sarjan autenttisuudesta sekä siitä, että katsojat pääsevät kurkistamaan näyttelijöiden elämään.

– Tässä on ilo näytellä ja Heli on tehnyt upean työn. Meillä oli loistava työryhmä ja itselleni oli ilo näytellä henkilöä, joka ei kerrankin ole se porukan diiva, hän nauraa.

– Tämä on niin hyvin tehty, että se voisi olla melkein minkä tahansa keskisuuren kaupungin laitosteatteri.

Laurin mukaan nykyaikana häntä hiukan kismittää kuinka helposti näyttelijän titteliä jaetaan.

– Se ammattinimike jaetaan nykyään jokaiselle, joka käväisee vähän televisiossa esittämässä jotain. Vaikka hän ei olisi saanut mitään koulutusta. Itse näen näyttelijän ihmisenä, joka on valittu kouluun ja hän on sen käynyt, Lauri toteaa.

– Ja näyttelijät ovat myös reviiritietoista porukkaa. Kyllä aina, kun joku uusi sinne tulee, niin vähän katsotaan, että kukas tämä on. Toivotan onnea sille kesäteatterille, joka jonkun missin esiintymään valitsee.

Sutelan mukaan hänestä Melkein Totta -sarjassa yksi parhaista asioista on naisten välinen solidaarisuus.

– Sitä ei kovin usein televisiossa näe. Kolme päähenkilöä ovat erilaisia ja eri-ikäisiä, mutta ovat toistensa tuki ja täydentävät toisiaan, Sutela hymyilee.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut