Asuntosijoittaja havahtui Vantaalla: Vanhan lähiön suosio kasvaa, uusi asuinalue ei kiinnosta

ALUEET Vantaan Kivistössä sijaitsevasta yksiöstä kiinnostui kolme, vastaavan asunnon Martinlaaksosta olisi halunnut 30 vuokralaista.

Mari Fennander sanoo Kivistössä olevan paljon kivoja uusia asuntoja. Hän kuitenkin tietää erityisesti lapsiperheiden kärsivän siitä, ettei alueella ole palveluja. Tiina Örn

Tiina Örn

Kivistössä oli tänä keväänä tarjolla vuokrakodiksi uusi aseman vieressä sijaitseva yksiö. Saman rakentajan tekemiä täysin vastaava uusi yksiö oli tarjolla myös Martinlaaksossa. Kivistön yksiöstä kiinnostui kolme hakijaa, Martinlaakson yksiöstä noin 30 hakijaa.

Tapahtuneesta kertooJukka Haikala, joka on asuntosijoittamisen ammattilainen ja katsoo Vantaan alueiden kehitystä vetovoimavinkkelistä. Mainitut asunnot ovat hänen yhtiönsä omistuksessa.

Vielä viime syksynätilanne oli Haikalan mukaan aivan eri. – Kivistön suosio oli silloin vuokralaisten keskuudessa suurempaa kuin minkään muun alueen koskaan meidän yhtiömme asuntosijoittamisen historiassa. Nyt vuokralaiset eivät ole kiinnostuneet samaan pihapiiriin tulevista asunnoista.

Haikalalla on oma arvionsa syistä, jotka ovat johtaneet Kivistön suosion laskuun. – Luvatusta kauppakeskuksesta ei ole tehty vieläkään päätöstä. Palvelurakenne on Kivistössä todella huono.

Toiseksi syyksi Haikala arvelee HSL:n vyöhykeuudistusta. Martinlaakso kuuluu B-vyöhykkeeseen, Kivistö on puolestaan vyöhykkeellä C. – Arabianrannasta Martinlaaksoon muuttava vuokralainen totesi ettei halua muuttaa c-vyöhykkeelle, koska silloin työmatkan hinta kallistuisi.

Vantaan Habita oy:ntoimitusjohtajaSanteri Mäkinenpohtii Kivistön asuntojen arvon kehittymistä. – Kivistön asuntojen arvossa on ollut sisäänrakennettuna oletus siitä, että alueelle tulee kauppakeskus, muotoilee Mäkinen.

Hän lisää, että alueelle ollaan edelleen rakentamassa paljon uutta. – Hintataso pysynee vakaana.

Mäkinen pohtii vyöhykeuudistuksen koskettavan erityisesti vuokramarkkinoita. – Onhan vuokralaisen silmiin kohde sitä kiinnostavampi mitä halvemmalla sieltä pääsee liikkumaan esimerkiksi Helsingin keskustaan.

Vantaan kaupunginvaltuutettuJenni Chen-Ye(kok.) teki huhtikuun alussa valtuustoaloitteen, jossa vaaditaan Kivistöön palveluja.

Itsekin Kivistössä asuva Chen-Ye muistuttaa kivistöläisten lähimmän apteekin ja terveysaseman sijaitsevan Martinlaaksossa. – Isoissa marketeissa käymme Jumbossa. Auto on Kivistössä välttämätön.

"Kivistössä on ilmassa epäarvoisuuden kokemusta"

Kivistössä työasioissa liikkuvaMari Fennanderkertoo vyöhykeuudistuksen synnyttäneen keskustelua. – Kivistössä on ilmassa epäarvoisuuden kokemusta. Olen ymmärtänyt, että sama tilanne on Tikkurilassa, joka myös kuuluu c-vyöhykkeeseen.

Fennarder lisää liikkumisen hinnan olevan yksi niistä asioista, jotka painavat silloin jos talous on tiukalla. Kivistön taakkana on Fennanderin mukaan myös pula palveluista. On jo yleisesti tiedossa, ettei alueella ole riittävästi palveluja. – Lapsiperheet kaipaavat terveysasemaa, isompia kauppoja ja apteekkia. Vähitellen Kivistöä aletaan karttaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Näitä makkaroita Suomessa syötiin ennen HK:n valtakautta – "Paistettiin runsaassa voissa"
 2. Lapinlahden rantamuuri on niin huonokuntoinen, että se voidaan joutua korjaamaan
 3. Julkkisten uimarannalle perustama ulkokuntosali porskuttaa Helsingissä – "Jos joku ei halua maksaa, ohjaamme ilmaiselle paikalle"
 4. Yllättävä muutos helpottaa pyöräilyä: Helsinki sallii molempiin suuntiin polkemisen osalla yksisuuntaisia katuja
 5. Helsinki avaa kaksi uutta näytteenottopistettä ja kiirehtii maskien käyttöönottoa
 6. Pääkaupunkiseudun johtajat vaativat selkeää ja pikaista linjausta maskisuositukseen – Uusia tartuntoja ilmennyt kaikissa ikäryhmissä
 7. Helsingin nastarengaskielto jakaa mielipiteet: "Nastarenkaat antavat vääränlaisen turvallisuudentunteen" – "Autosta tulee pulkka"
 8. Hidastuksia liikenteessä Helsingin ja Turun välillä – vanha risteyssilta puretaan viikonloppuna
 9. Poliisi valvoo tehostetusti liikennettä koulujen lähellä lähiviikkoina
 10. STM:n päällikkö suomalaisille: "Onko välttämätöntä lähteä ulkomaille tai osallistua suureen yleisötapahtumaan?"
 11. Helsingin Sokokselle aukeaa 3 uutta ravintolaa – osa ruoasta peräisin alakerran S-marketista
 12. Mies loukkaantui vakavasti tulipalossa Vantaalla, kaksi pelastui – kuva aamuyön palopaikalta – "Parvekkeella ollut irtaimistokin oli tulessa"
 13. T24: Koronavirus tyhjensi Tallinnan sataman – Yli 200 kansainvälistä risteilyalusta perui tulonsa tänä kesänä
 14. T24: Virossa on hukkunut tänä kesänä enemmän ihmisiä kuin koko viime vuonna
 15. Lukijalta: Helsinkiläisten parhaat puolet näkyvät Senaatintorilla

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Saitko koronan salakavalan oireen? Älä viivyttele testiin menoa – ylilääkäri: "Altistuksia ehtii tulla enemmän"
 2. Koronapandemian toinen aalto rantautuu Suomeen – Asiantuntija: "Nämä ovat nyt 2 ehdottomasti tärkeintä asiaa muistaa"
 3. Tätä lihaa pursotellaan nyt pizzan päälle ravintoloissa – ruokaguru paheksuu yleistyvää gourmet-ilmiötä
 4. Helsinkiläinen Tiitu, 35, sai punkin puremasta pahan taudin: "Heräsin niin kovaan pääkipuun että oksensin – naama roikkui"
 5. "Nöyryytysnappi" kiusaa pyöräilijöitä Helsingissä – myös nämä 7 ongelmaa ärsyttävät liikenteessä
 6. "Alueella saa haista muukin kuin raha" – saunojat pelkäävät, että helsinkiläisen luksusalueen asukkaat alkavat valittaa savusta
 7. Julkkisten uimarannalle perustama ulkokuntosali porskuttaa Helsingissä – "Jos joku ei halua maksaa, ohjaamme ilmaiselle paikalle"
 8. Helsinki suunnittelee nastarengaskieltoja: Tällaisille kaduille niitä voi tulla –  "Luotetaan, että ihmiset ovat lainkuuliaisia"
 9. Näitä makkaroita Suomessa syötiin ennen HK:n valtakautta – "Paistettiin runsaassa voissa"
 10. STM:n päällikkö suomalaisille: "Onko välttämätöntä lähteä ulkomaille tai osallistua suureen yleisötapahtumaan?"
 11. Helsingin nastarengaskielto jakaa mielipiteet: "Nastarenkaat antavat vääränlaisen turvallisuudentunteen" – "Autosta tulee pulkka"
 12. PÄÄKIRJOITUS: Ranta-ahon ympärille luotu sädekehä on vaarallista glooriaa
 13. Karmaiseva ääni ravisteli ihmiset hereille viime yönä Pasilassa: "Mistä p**keleestä se on peräisin?" – näin kauan piina vielä jatkuu
 14. Helsingin ydinkeskustaan ilmestyi erikoinen viherilmiö – syynä 80-vuotispäivät
 15. Suunnitellaanko Malmin lentokentälle ensi kesäksi 100 000 ihmisen jättitapahtumaa? – "Helsinki kiinnostaa edelleen"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.