Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Pääpostista ainoa postin myymälä koko Helsingissä? – HU vieraili lakkautusuhan alla olevassa Hakaniemen postissa: "Jos tämä lopetetaan, minne sitä sitten menee"

POSTI Helsingissä on enää kahdeksan Postin omaa myymälää. Vain Postitalo jäi tällä viikolla alkaneiden yt-neuvotteluiden ulkopuolelle. Kontulan Posti lakkautetaan kesäkuussa.

Helsingin keskustassa sijaitseva Postitalon myymälä saattaa kohta olla Postin ainoa oma myymälä Helsingissä.

– Toki se on mahdollista. Olemme viime viikolla lähteneet neuvotteluihin juuri sen takia, että tarkastelemme Postin palvelevuutta, sanoo palvelupisteverkoston johtaja Lasse Huttunen

Posti kertoi alkuviikolla yt-neuvotteluista, joiden piirissä koko Suomessa on 124 työntekijää. Postin myymälöistä Postitalo on Helsingissä ainoa neuvotteluiden ulkopuolelle rajattu toimipaikka.

Postilla on Helsingissä tällä hetkellä kahdeksan omaa myymälää: Postitalo, Hakaniemi, Kontula, Vallila, Kasarmintori, Punavuori, Herttoniemi ja Töölö.

Kesäkuussa omia myymälöitä on enää seitsemän, kun Kontula lakkautetaan. Palvelut jäävät Huttusen mukaan edelleen alueelle.

Hakaniemen Postin liukuovet viuhtovat tavallisena arkipäivänä tasaiseen tahtiin. Yksi asiakkaista on kalliolainen Timo Kyyhkynen, joka ei ilahdu ajatuksesta myymälän lopettamisesta.

– Käyn hakemassa täältä postimerkit ja milloin mitäkin. Jos tämä lopetetaan, niin minne sitä sitten menee? kysyy Kyyhkynen, joka toi tällä viikolla postiin kirjeen ja viime viikolla kasan pääsiäiskortteja.

Amazonin kirjalähetystä hakemaan tullut Marko Ylitalo on tottunut Postin kaupoissa sijaitsevien palvelupisteiden ja Smartpostien käyttäjä.

– Olisi myymälöiden lopettaminen silti toki sääli. Niiden alasajo on ollut jo pidempään ollut menossa.

Posti on viime vuosina lakkauttanut omia myymälöitään ja kasvattanut samaan aikaan palvelupisteiden määrää.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana Postin palvelupisteiden määrä on yli kaksinkertaistunut. Postin arvion mukaan vuonna 2020 niitä on Suomessa yli 2 700.

– Kyllä me kuumeisesti haemme Helsingin alueelta paikkoja pakettiautomaateille. Meillä on automaateille huutava tarve jokaisessa kaupunginosassa. Sopivia paikkoja on haastavaa löytää, kertoo Huttunen.

Tavallisimmin palvelupisteet sijaitsevat kauppojen tai kauppakeskusten yhteydessä. Tapulikaupungissa automaatti on tuotu kirjastoon. Automaatteja on asennettu jopa kerrostaloihin.