Poliisi tutkii Hakaniemessä ja keskustassa tapahtuneita epäiltyjä ryöstöjä, joissa mukana veitsi ja nyrkkirauta – kaksi 16-vuotiasta otettu kiinni 

Poliisi tutkii keskustan ja Hakaniemen alueilla huhtikuussa tapahtuneita epäiltyjä ryöstörikoksia, joiden tekijöiksi epäillään nuoria. Kuvituskuva. Ella Kajaste

Sanna Jompero

Helsingin poliisilaitoksen nuorisoryhmä tutkii Helsingissä huhtikuussa tapahtunutta kolmen ryöstörikoksen sarjaa.

Epäillyt rikokset tapahtuivat Helsingin keskustan ja Hakaniemen alueella lauantain ja sunnuntain välisenä yönä 13.–14. huhtikuuta. Poliisi tutkii kahta törkeää ryöstöä ja yhtä törkeää ryöstön yritystä.

Poliisi on tapaukseen liittyen vanginnut kaksi 16-vuotiasta poikaa.

– Teoissa on käytetty veistä ja nyrkkirautaa. Asianomistajille ei ole aiheutunut vakavia vammoja, toteaa poliisin tiedotteessa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss Helsingin poliisista.

Poliisi pyytää mahdollisia muita asianomistajia ilmoittautumaan. Poliisi epäilee, että tekoja on enemmän kuin poliisin tiedossa olevat tapaukset.

Helsingin poliisilaitoksessa on reilun vuoden ajan toiminut nuorisoryhmän.

Ryhmän perustamisen ideana keskittää nuoren kaikki rikosepäilyt yhdelle nuorisoryhmän tutkijalle. Sen yhtenä pääpainopisteenä on alaikäisten tekemiksi epäiltyihin ryöstörikoksiin puuttuminen ja nuorten ottaminen mukaan OmaPoliisi-toimintaan.

– Poliisi seuraa nuoren tilannetta pidempään ja pyrkii tekemään tiivistä yhteistyötä sosiaaliviranomaisten sekä muiden sidosryhmien kanssa nuoren rikoskierteen katkaisemiseksi.

Huhtikuiseen ryöstöihin liittyvät havainnot ja lisätiedot pyydetään ilmoittamaan numeroon 0295 471 200 tai sähköpostitse nuorisoryhma.helsinki@poliisi.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.