Espoo päätti: raidejokerin pysäkeille sittenkin katokset

Espoon kaupunginhallitus ei lämmennyt raidejokerin säästölistalle.

Kaupunginhallitus päätti maanantaina ehdottaa, että kaupunginvaltuusto hyväksyy raidejokerin karsitun hankesuunnitelman laajuus-, kustannusarvio- ja aikataulutarkennukset sekä varikon toteuttamisen Helsingin Roihupeltoon.

Tässä suunnitelmassa ei ole mukana virkamiesten listaamia mahdollisia säästökohteita, kuten raidejokerin radan lyhentämistä, pysäkkien tai katoksien poistamista pysäkeiltä tai sepelin lisäämistä radan varrelle.

Aivan läpihuutojuttu raidejokerin eteneminen ilman esillä olleita karsimiskohteita ei ollut, sillä kaupunginhallitus äänesti kokouksessa pikaraitiolinjan lyhentämisestä.

– Keskustan Jussi Holma esitti, että tässä vaiheessa päätepysäkki olisi Otaniemessä, mistä sitä olisi myöhemmin voitu jatkaa. Siitä olisi saatu säästöä noin 15 miljoonaa euroa. Äänestyksessä esitys hävisi äänin 12–2, kertoo Espoon kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Markkula (kok.).

Raidejokerin hankesuunnitelman kustannusarvio on noussut 386 miljoonaan euroon. Espoon maksettavaksi jäävä osuus on 92,5 miljoonaa euroa.

Kaupunginvaltuusto käsittelee raidejokeria todennäköisesti seuraavassa kokouksessaan huhtikuun lopussa.

– Paljon keskustelua siellä syntyy, mutta näillä näkymin Espoo halunnee tämän toteuttaa, Markkula ennakoi.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut