Lääkäri älähti potilaan 300 euron taksimatkasta – "Emme suosittele tulemaan taksilla yksin"

Osa muistisairaista potilaista saapuu lääkärin vastaanotolle yksin taksilla, vaikka sairaalan mukaan tilanteeseen liittyy riski huijatuksi tulemisesta.

Espoon sairaalan muistipoliklinikan lääkäri Ari Mönttinen korostaa, että muistisairaan potilaan tulisi saapua vastaanotolle aina omaisten tai naapurin kanssa taksilla tai omilla autoilla.

– Muutamat tulevat kuitenkin yksin, koska heillä ei ole omaisia. Tottakai he ovat potentiaalisia uhreja, Mönttinen kertoo Helsingin Uutisille.

Mönttinen kirjoitti tänään Helsingin Sanomien mielipidepalstalla muistisairaasta miehestä, joka kertoi maksaneensa sairaalan taksimatkasta viisinkertaisen hinnan normaaliin verrattuna

Mönttinen sanoo saaneensa kertomukselle vahvistusta potilaan kaukana asuneelta omaiselta.

– Minulla ei ole mitään syytä epäillä tarinan todenperäisyyttä.

Kela-taksin tilausnumeron kautta tilattua taksia Mönttinen pitää luotettavana. Aina kela-taksin käyttö ei ole kuitenkaan mahdollista.

– Tässä tapauksessa potilas oli unohtanut vastaanottoajan. Hän saapui paikalle muistutussoiton jälkeen. Kela-taksi pitäisi kuitenkin tilata hyvissä ajoin, koska sen saapumiseen voi mennä muutamia tunteja. Jos tulee äkkilähtö, niin kela-taksi ei ymmärtääkseni palvele.

Mönttinen on huolissaan siitä, että taksin tilaaminen on siirtymässä verkkoon.

– Sama ongelma on kaikissa palveluissa, jotka ovat vain netissä. On paljon väestöä, jotka eivät käytä tietokonetta.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut