Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Autoista viedään nyt renkaita – "Poliisipartio nappasi epäillyt kiinni itse teossa"

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos on saanut alkuvuoden aikana kahdeksan rikosilmoitusta anastetuista autonrenkaista. Renkaiden mukana matkaavat monesti myös vanteet.

Valitettavan tuttu ilmiö nousee usein esiin juuri keväällä, kertoo poliisilaitos tiedotteessaan.

Tähän asti poliisin tietoon tulleita varkauksia on tapahtunut Kirkkonummella, Lohjalla sekä Espoossa. Autot, joista renkaat on varastettu, ovat monesti olleet parkissa tavallisella taloyhtiön parkkipaikalla. Monessa tapauksessa auto on kärsinyt pieniä vaurioita renkaiden luvattoman irrotuksen yhteydessä.

– Osa varkauksista on parhaillaan tutkinnassa, mutta yhdessä tapauksessa partiomme nappasi epäillyt kiinni itse teossa. He kertoivat partiolle vaihtavansa autoon kesärenkaita luvan kanssa, mutta selvittelyn jälkeen tuli esiin, että näin viaton tilanne ei ollut, kertoo rikosylikonstaapeli Jonna Arifullen

Poliisi kannustaa asukkaita olemaan valppaana omassa naapurustossaan.

– Jos havaitsee tuntemattoman henkilön irrottavan renkaita, mutta auton läheisyydessä ei ole mitään irrotettavien renkaiden tilalle laitettavaa, on etenkin yöaikaan ihan ok kyseenalaistaa tuon henkilön toimet, Arifullen vinkkaa.