Pelastetun kuutin touhuja tallennettiin videolle

Kevään ensimmäinen kuuttipotilas käy sukellusten välissä pinnalla tuhahtelemassa. Korkeasaaren arkisto/Annika Sorjonen

toimitus

Korkeasaaren villieläinsairaalan tuotiin tiistaina kevään ensimmäinen kuuttipotilas.12-kiloinen harmaahylkeen poikanen löydettiin Siuntiosta Löydettäessä kuutti oli väsynyt, laiha ja raahannut itsensä satojen metrien päähän merestä.

Nyt kuutti syö silakoita niin paljon kuin jaksaa. Ensi viikolla tarjolle saadaan myös eläviä pikkukaloja.

Itämeren harmaahylkeet synnyttävät poikasensa jäälle helmi-maaliskuussa. Korkeasaaren villieläinsairaalasta muistutetaan kuutteja näkyvän näihin aikoihin luodoilla lepäilemässä, eivätkä ne tavallisesti ole avun tarpeessa.

Liian laihalla kuutilla kaula ja nahan rypyt erottuvat selvästi. Se ei mene mielellään veteen ohuen rasvakerroksensa vuoksi ja saattaa nälkiintyä ilman ihmisen apua. Myös haavat voivat heikentää eläimen kuntoa. Terve kuutti pakenee ihmistä, heikko kuutti ei jaksa, mutta voi silti purra. Myöskään vaaralliseen paikkaan kaupungin rannalle tai kauas maalle kiivennyt kuutti ei yleensä pärjää ilman apua.

Korkeasaaren villieläinsairaalaan voi soittaa, mikäli herää epäilys, että kuutilla on jokin hätä. Ohjeita antaa myös Pelastuslaitoksen tilannekeskus. Helsingin alueella palvelee pelastuslaitoksen eläinpelastusyksikkö.