Tällainen oli Tuusulan kannabistalo – poliisi takavarikoi nipputolkulla 50 ja 20 euron seteitä sekä moottoripyörän

Pasi Natunen

Poliisi epäilee kolmen miehen syyllistyneen törkeään huumausainerikokseen viljelemällä ammattimaisesti kannabista omakotitalossa Tuusulassa. Lisäksi neljättä miestä epäillään törkeän huumausainerikoksen edistämisestä lainaamalla huomattavia rahasummia pääepäillyille kasvatustoimintaan liittyviin hankintoihin.

– Tapahtumat saivat alkunsa, kun poliisin tiedustelun perusteella syntyi tammikuun lopussa epäily, että asumattomassa omakotitalossa Tuusulassa viljeltäisiin kannabista. Epäily johti siihen, että poliisi teki kotietsinnän kyseiseen omakotitaloon, kertoo tapauksen tutkinnanjohtajaRauno JämsäItä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Poliisi havaitsi asumattoman talon pihassa ajoneuvon ja asumattomassa talossa kaksi miestä. Miehiä käskytettiin tulemaan talosta etuovelle, mutta he eivät kuitenkaan reagoineet poliisin käskytykseen. Poliisi meni sisään asuntoon ja otti miehet kiinni rikoksesta epäiltynä.

– Kotietsinnällä todettiin, että koko omakotitalo oli kaikilta tiloiltaan varustettu kannabiksen kasvattamiseen. Talo itsessään oli asuinkelvoton ja osa huoneista oli peitetty kauttaaltaan höyrynsulkumuovilla, Jämsä kertoo.

Poliisi löysi talosta yhteensä yli 200 eri kasvuvaiheissa ollutta kannabiskasvia. Kyseisistä kasveista olisi saanut laskennallisesti yli 5 kg marihuanaa. Kannabiskasvien lisäksi kuivattua marihuanaa takavarikoitiin asunnosta useita satoja grammoja.

Epäilty oli ostanut kiinteistön myös Porvoosta.

Kasvattamona käytetty Tuusulassa sijaitseva omakotitalokiinteistö oli toisen talosta kiinniotetun miehen omistama. Poliisi takavarikoi esitutkinnan aikana omakotitalon rikoksentekovälineenä.

– Esitutkinnassa selvisi, että tämä samainen mies oli ostanut myös noin kuukausi ennen kiinnijäämistään toisen omakotitalokiinteistön Porvoosta. Tämän jälkeenpäin ostetun omakotitalon poliisi takavarikoi rikoshyötynä, sillä rikosepäilyn mukaan talo on ostettu aiemmista kannabiksen myymisestä saaduilla myyntivoitoilla. Poliisin esitutkinta viittaa siihen, että myös tätä kiinteistöä oli tarkoitus käyttää tulevaisuudessa kannabiksen kasvattamiseen, Jämsä kertoo.

Poliisi selvitti esitutkinnassa laajasti myös epäiltyjen omaisuuteen liittyviä yksityiskohtia sekä käteisvarojen siirtoja. Esitutkinnan aikana takavarikoitiin kahden kiinteistön lisäksi käteistä rahaa ja moottoripyörä.

Epäily johti myös kahden muun kannabiskasvattamon paljastumiseen Helsingissä.

Omakotitalosta kiinniotetut miehet olivat vangittuina esitutkinnan aikana noin kuukauden ajan. Yhteensä vangittuina tapaukseen liittyen on ollut kolme epäiltyä. Kaikki epäillyt on päästetty esitutkinnan aikana vapaiksi.

Kasvatustoimintaan osallistuneen kolmannen henkilön kautta selvisi kaksi epäiltyä kasvattamoa Helsingissä. Poliisi epäilee kaikkien kolmen epäillyn osallistuneen myös näiden kasvattamoiden toimintaan. Näissä tapauksissa kasvattamot oli perustettu vuokrattuihin kerrostaloasuntoihin. Toiminta näissä asunnoissa oli jatkunut ainakin vuoden 2017 alusta aina alkuvuoteen 2018, jolloin epäillyt hankkivat aiemmin mainitun omakotitalokiinteistön Tuusulasta.

Neljännen henkilön epäillään edistäneen törkeän huumausainerikoksen toteuttamista lainaamalla huomattavia rahasummia kasvatustoimintaan liittyviin hankintoihin.

Poliisi epäilee, että tässä rikoskokonaisuudessa on kasvatettu myyntitarkoituksessa kaiken kaikkiaan yli kymmenen kiloa marihuanan kukintoa.

Rikosjutun esitutkinta on valmistunut ja juttu on siirtynyt tällä viikolla syyteharkintaan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut