Kissin Paul Stanleyn kanssa jo 1980-luvulla ystävystynyt muusikko tekee nyt yhteistyötä Lordin kanssa – "Pidän kutsua kunniana"

ROCK Muusikko Jean Beauvoir esiintyi viikko sitten KISS & Hard Rock Convention II -tapahtumassa.

Suurelle yleisölle nimi Jean Beauvoir ei välttämättä sano mitään.

Miehen historiasta löytyvät muun muassa Sylvester Stallonen tähdittämän Cobra-elokuvan tunnussävel ”Feel The Heat” sekä yhteistyöt Ramones-yhtyeen että kesällä Hyvinkäälle saapuvan Kiss-yhtyeen kanssa.

Beauvoirin kynästä ovat lähtöisin Animalize-levyllä vuonna 1985 julkaistu ”Thrills In The Night” sekä Asylum-levyllä vuonna 1987 julkaistut ”Who Wants To Be Lonely” ja ”Uh All Night”.

– Minulla oli teininä Kiss-julisteita seinillä. Isoäitini katsoi seinälläni ollutta Gene Simmonsia ja totesi, että ’hän on itse paholainen’, nauraa Beauvoir.

Kiss-yhtyeen laulajan Paul Stanleyn kanssa Beauvoir ystävystyi 1980-luvun alussa New Yorkissa.

Erään tapaamisen yhteydessä Stanley oli ehdottanut jamittelua, jonka seurauksena ensimmäinen yhteinen kappale, ”Thrills In The Night”, syntyi.

– Melodiat syntyivät helposti – sävellys oli valmis alle päivässä. Sanoitukset veivät enemmän aikaa. Paul oli hyvin tarkka siitä miten hän halusi asiat ilmaista, Beauvoir kertaa.

Levyillä Jean Beauvoirin sävellystyö on kreditoitu, mutta on yllättävä tieto, että hän soittaa samoilla levyillä myös bassoa.

– Kappaleita tehtäessä en mieltänyt, että soittoani olisi pitänyt kreditoida. Gene tykkäsi tyylistäni soittaa – tunsin asiat omalla tavallani. Gene halusi saada lopputuloksen kannalta parhaan tuloksen, Beauvoir toteaa.

Kiss-yhtyeen Beauvoir tapasi edellisen kerran yli vuosi sitten.

Huhtikuussa hän suuntaa Floridaan bändin End of the Road -kiertueen keikalle.

Kiss on tunnettu jäähyväiskiertueista – jääkö nyt meneillään oleva kiertue viimeiseksi?

– Ei minulla sisäpiirintietoa ole, mutta jos yhtye on ollut niin iso osa persoonaasi, olet tehnyt sitä päivittäin – lopettaisitko sen kaiken yllättäen?

Kuka?

Jean Beauvoir tuli tunnetuksi newyorkilaisesta punk bändistä Plasmaticsista. Yhtyeen jäätyä telekalle vuonna 1983 alkoi yhteistyö Little Stevenin ja Kiss-yhtyeen kanssa.

Beauvoir on mukana Little Stevenin kahdella ensimmäisellä soololevyllä sekä Kissin kahdella levyllä.

Cobra-elokuvan lisäksi Beauvoir on säveltänyt tai tuottanut musiikkia elokuviin Shocker, Pet Sematary, School of Rock.

Uusin soololevy työn alla ja keväällä ilmestyvässä elokuvassa ”The Killer’s Requiem” Beauvoirilla on kaksoisrooli.

Beauvoir ei kuulu Kissin livekokoonpanoon eikä esiinny Rockfestissä Hyvinkäällä.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut