Luksusalueen rakentaminen vaikeuksissa Helsingissä – merivesi tulvii putkityömaalle

toimitus

Hietalahdenrannassa uuden Telakkarannan asuinalueen kunnallistekniikkaa rakentavat ovat taistelleet merivettä vastaan viime viikkoina, koska viereisestä Hietalahdenaltaasta pursuaa merivettä putkikaivantoon. Merivettä tulee kivilouhetta sisältävien maakerrosten läpi eivätkä pumput ehdi poistaa kaikkea.

Kivikkoisen maan vuoksi täysin vedenpitävää patoseinää ei voida rakentaa.

– Työt hidastuvat, kun vesihuoltolinjaan kuuluvia putkia joudutaan asentamaan osittain veden alla. Pohjaveden pinta on ranta-alueella meriveden pinnan tasolla ja asennustyötä vaikeuttaa se, että koneiden hydraulisia osia ja monia muita laitteita ei voida veden alla käyttää, kertoo rakennustöiden valvoja Antti-Juhani Lehtinen Helsingin kaupungilta.

Lisävaikeutta työmaalle tuo alueen läpi maakaapelissa kulkeva 110 kilovoltin voimalinja. Betonikaukalon suojissa oleva sähkölinja ei kestä tärinää tai maakerrosten liikkeitä. Sen vuoksi kaikki kaukolämpö-, vesi- ja viemäriputkien asennustyöt voimalinjan vieressä ja sen alta on tehtävä erityisellä huolella.

Voimalinjan paikallaan pysymistä putkiasennusten aikana tarkkaillaan päivittäin tarkan mittalaitteen avulla.

Lehtinen selvittää, että Hietalahdenrannasta on löytynyt paljon vanhoja täyttömaiden alle jääneitä putkia, viemäreitä ja muita rakenteita, joita ei löydy piirustuksista.

– Yllätykset aiheuttavat lisäsuunnittelua ja viiveitä töiden valmistumiseen. Monimutkaiset historialliset kerrostumat ovat myös omiaan hidastamaan urakkaan kuuluvia töitä.

Telakkarannan alue muuttuu satama-alueesta uudeksi asumisen ja työpaikkojen alueeksi. Samalla Telakkarannan katuja korjataan, katujen alaista kunnallistekniikkaa uusitaan ja pyöräily-yhteyksiä parannetaan. Raitiotietä jatketaan Bulevardilta Hietalahdenrannan ja Telakkakadun kautta Hernesaarenrantaan.

Aiheeseen liittyvää

  1. Telakkarannan konepajasta liikekeskus 26.10.2017 7:35
  2. Helsinki saa jälleen uuden merellisen asuinalueen 13.12.2016 17:50

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut