Jannika B:n pinnan alla piilee salaisuus – laulaja kertoo avoimesti puolestaan, jota hänestä ei heti uskoisi

Jokainen, joka on joskus tavannut Jannika B:n, lienee pannut tämän merkille.

Laulaja on päällepäin aurinkoinen, energinen ja hymyilevä persoona. Kuitenkin kun raaputtaa hiukan pintaa syvemmälle, naisesta paljastuu hiukan yllättävä seikka.

– Olen oikeasti aika synkkä ihminen. Pohdiskelen paljon asioita. Luetutan yleensä kirjoituksiani ystävilläni ja kysyn, että onko tämä nyt liian synkkää. Siitä on tullut vähän yleinen vitsi, Jannika B toteaa ja repeää nauruun.

– Se ristiriita näkyy monesti kappaleissanikin ne ovat tanssittavia ja tarttuvia, mutta kun kuuntelee sanoituksia, niin niissä uidaan usein aika syvissä vesissä.

Vuosien varrella laulajasta onkin muodostunut erinomainen ihmissuhteiden tulkki. Eikä siis ihme, että Jannika B:n uusin albumi Toinen nainen sisältää tekstejä rakkaudesta, ylitsevuotavista ilon hetkistä ja viiltävistä sydänsuruista.

Ihmissuhteista.

– Ne ovat aiheita, joihin on helppo tarttua, käsitellä ja ymmärtää. Olemme kuitenkin kaikki ihmisiä.

Kappaleet ovat monesti niin henkilökohtaisen kuuloisia, että Jannika B joutuu usein vastamaan kysymykseen: ovatko ne totta?

– Sitä kuulee usein. Kaikki kappaleissani lähtee tunteesta. Sillä onko tarina sen tunteen takana totta vai ei, ei ole merkitystä. Ammennan aiheeni kaikesta kokemastani, mutta myös näkemästäni. Päässäni näistä on muodostunut sellainen sumu, että en välillä enää itsekään tiedä mikä on totta.

Naisen kuvailee laulujaan ikään kuin "tulosteiksi" jo kauan sitten käsitellyistä tunteista.

– Harvoinpa ne kappaleet syntyvät juuri silloin, kun uit niissä syvissä vesissä. Se on vasta kun ne asiat on käsitelty, niin ne tulevat ulos. Eivätkä ne useinkaan tule silloin, kun yrität istua pimeässä huoneessa kirjoittamassa. Enemmänkin ne oksentavat itsensä ulos, kun juokset lapsen perässä Hoplopissa, laulaja nauraa.

Toinen nainen julkaistiin 29.3. ja Jannika B kertoo jännittäneensä levyn julkaisua enemmän kuin yleensä.

– Välillä tulee sellainen fiilis, että on paras ja sitten seuraavaksi heti perään, että on aivan paska. Kyllä on kuitenkin sellainen olo, että nyt saimme ulos jotain spesiaalia. Meillä oli tuottajani kanssa tosi hyvä yhteys.

– Tämä on erikoinen ala. Varsinaisesti sillä ei ole mitään väliä, mitä muut ajattelevat levystäni kunhan itse olen tyytyväinen. Ja samaan aikaan millään muulla ei ole mitään väliä, kuin mitä muut ajattelevat.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut