Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pöllölaakson maamerkiksi tulossa 16-kerroksinen tornitalo

Länsi-Pasilan Pöllölaaksoon rakennetaan 16-kerroksinen tornitalo. Asukkaita Radiokadun ja Ilmalankadun kulmaukseen on tulossa noin tuhat ja kivijalkaan liiketilaa.

Radiokadun varteen on suunniteltu erityisasumista, kuten opiskelija-asuntoja tai palveluasumista. Radiokadulle ja Kuuluttajankadulle avautuvat katutason tilat osoitetaan muuhun kuin asumiseen, esimerkiksi liike-, toimisto-, palvelu- tai monitoimitiloiksi.

Jalankulkuyhteys kulkee Ilmalankadulta korttelin läpi Keskuspuistoon. Alueen lounaisosassa pieni maa-alue liitetään osaksi Keskuspuistoa.

Korttelialue on yksityisomistuksessa. Alue on tällä hetkellä MTV:n käytössä.

Tulevan tornitalon lähiympäristöön on viime vuosien aikana valmistunut kuusikerroksisia punatiilipintaisia lamellitaloja ja Keskuspuiston puolelle matalampia kerrostaloja. Radiokadun toiselle puolelle on rakentumassa viisikerroksisia asuintaloja.

Tornitalon suunnitelmista jätettiin yksi muistutus, joka koski rakennuksen huomattavaa korkeutta verrattuna alueen muihin rakennuksiin. Kaupungin mukaan rakennus sopii ympäristöönsä hyvin. Materiaali on osin punatiiltä, kuten naapuritaloissa. Korkeutensa puolesta se sopii läheisiin vesitorneihin ja toimii kaupunkirakenteellisena maamerkkinä sekä Radiokadun päätteenä.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi alueen asemakaavan muutoksen tällä viikolla.