Maistraatti muuttaa Sörnäisiin – saman katon alle myös entistä laajemmat maahanmuuttajien palvelut

Uudenmaan maistraatin Helsingin yksikkö muuttaa keskustasta Bulevardin ja Albertinkadun kulmauksesta Sörnäisiin osoitteeseen Lintulahdenkuja 2.

Ovet avautuvat asiakkaille keskiviikkona 3. huhtikuuta kello 9. Maistraatti on kiinni muuton takia 29.3–2.4. Puhelinpalvelu toimii normaalisti ja maistraatin muut yksiköt palvelevat muuton aikana. Samoihin tiloihin muuttaa myös maahanmuuttajille palveluita tarjoava International House Helsinki (IHH).

Maistraatit vastaavat muun muassa väestötietojärjestelmän ylläpitämisestä ja maistraateissa voidaan myös vihkiä avioliittoon.

Ensi vuoden alusta alusta maistraatit, Väestörekisterikeskus ja maistraattien ohjaus- ja kehittämisyksikkö yhdistyvät Digi- ja väestötietovirastoksi. Uudenmaan maistraatin Helsingin yksikön muuttaminen Väestörekisterikeskuksen kanssa samoihin tiloihin jo nyt huhtikuussa helpottaa uuden viraston syntymistä.

Helsingin yksikön uudet tilat edustavat uudenlaista tila- ja palvelukonseptia valtionhallinnossa, jota on suunniteltu Senaatti-kiinteistöjen ja Väestörekisterikeskuksen johdolla.

Suunnittelijoina on käytetty KVA-arkkitehteja työtilojen osalta ja Rune&Berg Design -toimistoa asiakaspalvelukonseptin ja -tilojen osuudessa.

Helsingin maistraatti muutti osoitteeseen Albertinkatu 25 vuonna 1996. Uudenmaan alueen maistraatit yhdistyivät vuoden 2016 alussa Uudenmaan maistraatiksi ja vuoden 2017 syksyllä International House Helsinki aloitti toimintansa, aluksi pilottina, samoissa tiloissa maistraatin kanssa Albertinkadulla.

IHH tulee tarjoamaan uusissa tiloissa entistä laajempaa palvelua. Uusina toimijoina Lintulahdenkujalla aloittavat Maahanmuuttovirasto ja Espoon kaupungin maahanmuuttajaneuvonta.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut