Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Nouseeko jättimäinen Helsinki Garden Töölöön? Hanke toisi mukanaan 500 asukasta ja jopa 16 000 katsojaa vetävän areenan

Kaupunkiympäristölautakunta ottaa tiistaina kokouksessaan kantaa siihen, varataanko Töölöstä tontti jättimäisen monitoimihankkeen Helsinki Gardenin rakentamista varten sekä tontin luovutusperiaatteista.

Lopullisesti asiasta päättää kaupunginvaltuusto ensi syksynä, mikäli hankkeelle lyödään leima lautakunnassa tiistain kokouksessa.

Nordenskiöldinkadun varteen Töölöön, nykyisen jäähallin viereen suunnitellaan rakennettavan 7–13-kerroksinen toimitiloja, hotellin ja asuntoja sisältävä rakennus. Uusia asuntoja tulisi noin 500 asukkaalle.

Talon kivijalkaan tulisi liike- ja toimitilaa. Maanpäällinen uudisrakentaminen sijoittuisi Nordenskiöldinkadun ja Pohjoisen Stadiontien varteen eli pääosin nykyisen jäähallin pysäköintikentän kohdalle.

Uusi urheiluareena rakennettaisiin maan alle. Monitoimiareenan kapasiteetti olisi 11 000–16 000 henkilöä.

Areenan lisäksi maan alle olisi tulossa liike-elämän tiloja sekä tiloja vapaa-ajan ja liikunnan, pysäköinnin sekä huollon tarpeisiin. Pysäköinnistä pääosa sijoitettaisiin Pohjoisen Stadiontien kupeessa sijaitsevaan kallioluolastoon, jonne on tarkoitus rakentaa myös harjoitusjäätiloja.

Hankkeeseen on tarkoitus yhdistää myös Helsingin vanha jäähalli, joka muutetaan pienemmäksi monitoimiareenaksi, liikunta- ja liiketiloiksi. Nykyinen harjoitusjäähalli purettaisiin.

Hankkeen taustalla on Projekti GH Oy. Maat omistaa kaupunki.

Areenan asemakaavoituksen ja toteutuksen pohjalta järjestettiin toteuttajan ja kaupungin kanssa arkkitehtuurikutsukilpailu vuonna 2016. Kilpailun voitti arkkitehtuuritoimisto B&M, joka on jatkanut suunnittelua yhdessä PES-Arkkitehtien kanssa.

Kaupunginhallitus hyväksyi tarkistetun suunnittelualuevarauksen reilu vuosi sitten, tammikuussa 2018. Kaavoitus lähti vireille vuonna 2017 hakijan toimesta.

Hankkeen toteuttamisen tavoitteena on yritystoiminnan ja suurhankkeiden edistäminen sekä liikunta- ja vapaa-ajan paikkojen, asuntojen sekä työpaikkojen lisääminen.