Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lapinlahden sairaalan vuokrakiistassa sopimus – "Olemme helpottuneita, kun toiminta jatkuu"

Lapinlahden sairaalan päävuokralaiset ja Helsingin kaupunki ovat päässeet sopimukseen vuokrauksen jatkumisesta. Lapinlahden Lähde ja Osuuskunta Lapinlahden Tilajakamo voivat jatkaa toimintaansa, kunnes ideakilpailun voittaja ottaa kiinteistön haltuunsa.

Alkuvuonna kaupunki sanoi nostavansa vuokraa jopa 150 prosenttia Vuokralaiset kertoivat suostuvansa vain 40 prosentin vuokrankorotukseen. Uuden sopimuksen vuokrankorotuksen määrää ei ole kerrottu julkisuuteen.

– Toivottavasti nyt saatu vuokrankorotus ei ole kohtuuton edes kaikkein pienituloisimmille vuokralaisille, ja että yhteisö säilyy, Osuuskunta Lapinlahden Tilajakamon hallituksen puheenjohtaja Teemu Lehto sanoo.

Vuokralaiset kertovat, että epävarmuus on ollut kuluttavaa Lapinlahden toiminnalle.

– Olemme nyt helpottuneita, että vuokrasopimus saatiin tehtyä ja toimintamme jatkuu, Lapinlahden Lähde Oy:n toimitusjohtaja Tuula Sundman kommentoi Helsingin kaupungin tiedotteessa.

Myös apulaispormestari Anni Sinnemäki (vihr.) on tyytyväinen ratkaisuun.

– Olemme Helsingin kaupungilla erittäin iloisia, että neuvottelut päättyivät sopuun. Toivomme, että monipuolinen toiminta jatkuu Lapinlahdessa vilkkaana myös tämän välivaiheen ajan, kun ideakilpailu on käynnissä ja sairaalarakennusten lopullisesta käytöstä haetaan ratkaisua, Sinnemäki sanoo.

Kaupunki hakee parhaillaan rakennuksille uutta omistajaa ja käyttötarkoitusta ideakilpailulla, johon voi osallistua sekä myyntiin että vuokraukseen perustuvilla ehdotuksilla.

Ideakilpailun ensimmäinen vaihe päättyy toukokuussa 2019, ja jatkoon valitaan tällöin kolme ehdotusta.

Tavoitteena on, että kaupunginvaltuusto päättää voittajasta alkuvuonna 2020. Tämän jälkeen voittajaehdotuksen pohjalta alueella tehdään mahdollisesti tarvittava asemakaavan muutos. Kiinteistöjen korjaus- ja rakennustyöt voivat alkaa arviolta vuonna 2021.