Ex-autokauppiaat avasivat burgeripaikan Helsingin naapuriin – "Saimme käsittämättömän paljon hyvää palautetta"

RAVINTOLA Ravintolapäivän koju kasvoi kivijalkaravintolaksi kauppakeskus Myyrmanniin Vantaalle.

Tony Brander ja Mikko Vettenranta työskentelivät vielä syksyllä työkavereina autokaupassa. Autokauppiaat ottivat rohkean askeleen ja toteuttivat unelman omasta ravintolasta Myyrmäkeen.

Miehet kuvailevat askeltaan rohkeaksi, koska Vettenranta on ensimmäistä kertaa ravintola-alalla ja Brander ensi kertaa yrittäjänä. Brander on kerryttänyt kokemusta ravintola-alalta tarjoilijana viiden vuoden ajan. Vettenranta puolestaan on toiminut aiemmin yrittäjänä lääkäriasemabisneksessä.

– Kun on riittävästi intohimoa, unelmat toteutuvat, Vettenranta sanoo.

Miesten ajatus omasta ravintolasta lähti perheiden yhteisistä illanvietoista ja lomamatkoista, jotka suuntautuivat usein Italiaan.

– Meitä yhdistää rakkaus italialaiseen ruokaan ja viineihin, Brander sanoo.

Lähipiirin innostamina Brander ja Vettenranta pystyttivät vuonna 2017 Ravintolapäivänä liikkuvan grillivaunun Espalle. Myynnissä oli muun muassa karhunlihaa sisältävää burgeria. Ravintolan nimi oli Deluxe Burger & Pizza. Grillivaunu ja sen luukulle johdattava punainen matto ovat kierrelleet pari vuotta.

– Saimme käsittämättömän paljon hyvää palautetta ruoasta, Brander sanoo.

Punainen matto sekä kyltti, Deluxe Pizza & Burger, löytyvät nyt kauppakeskus Myyrmannista. Ravintolassa on tarjolla premium burgereita sekä italialaisia pizzoja, jälkiruokia ja viinejä.

Yrittäjät olivat avaamassa syksyllä ravintolaa Isoon Omenaan.

– Eri käänteiden vuoksi Ison Omenan paikka jäi saamatta. Myöhemmin Citycon tarjosi meille Myyrmannin toimitilaa, Brander sanoo.

Miehet myöntävät suhtautuneensa Myyrmanniin aluksi varauksella, mutta paikka on yllättänyt. Kuukauden avoinna ollut ravintola aloitti kolmella työntekijällä, ja nyt tarvetta on jo yli 10 henkilölle.

Karhuburgeria

Deluxe Pizza & Burger -ravintola avasi helmikuun alussa kauppakeskus Myyrmanniin. Ravintolan omistajat espoolainen Tony Brander ja nurmijärveläinen Mikko Vettenranta työskentelivät aiemmin kollegoina kuljetusalalla ja autokauppiaina.

Ravintolan listalta löytyy useita erilaisia premium burgereita ja italialaisia pizzoja. Yrittäjien mukaan deluxea tuovat muun muassa laadukkaat raaka-aineet, italialaisesta jauhosta tehty pizzataikina ja itsetehdyt kastikkeet. Hampurilaissämpylät tulevat tuoreina pienleipomosta. Italialaiselta viinilistalta löytyy laatuja, joita ei saa muualta Suomesta.

Menun erikoisuus on mustekalalla mustaksi värjätyt sämpylät ja karhun lihasta tehdyt pihvit, jotka tarjoillaan hampurilaisen välissä muun muassa tuoreiden puolukoiden kanssa.

Yrittäjät haaveilevat ravintolan laajenemisesta muihin kaupunkeihin, kuten Helsingin keskustaan ja Leville. Lisäksi suunnitelmissa on laajentaa ruokalistaa pastoilla ja italialaisilla alkupaloilla. Myös lounaspöytä on tulossa.

Ravintola pääsi mukaan valtakunnalliseen Burger Battlen semifinaaleihin ainoana pääkaupunkiseudulta. Finaalipaikka jäi haaveeksi.

Lue lisää aiheesta

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut