Painopeittoja senioreille ja uniikkeja vaatteita aikuisille ja lapsille – kotiompelimoa pyörittävää Piiaa ei haittaa, että kauppakeskus on vieressä

TYÖ Piia Partasen lapset ovat kulkeneet pääasiassa vain äidin käsistä syntyneissä vaatteissa.

Kartanonkoskella asuvan Piia Partasen kotona yksi nurkkaus on pyhitetty hänen intohimolleen, ompelemiselle. Pitkän pöydän päällä on kolme eri ompelukonetta ja iso kasa kankaita. Rekissä roikkuu oman Ihanasopu-malliston mallikappaleita.

Kaksi vuotta pukuompelimoa pyörittänyt Partanen kertoo töitä riittävän niin paljon, että osan ompelutyöstä hän teettää muilla ompelijoilla alihankintana.

– Korjausompelua en ehdi enää tekemään ollenkaan, Partanen kertoo.

Partasen oma yritys lähti liikkeelle harrastuksesta. Hän valmistui nuorena pukuompelijaksi, mutta pyöritti useita vuosia omaa siivousalan yritystä. Vaatteita hän on ommellut itselleen ja perheelleen aina. Lapset ovat kulkeneet pääasiassa vain äidin käsistä syntyneissä vaatteissa.

– Moni kysyi, että miksi et tee näitä muillekin. Siitä innostus lähti, hän sanoo.

Työn haasteena on vapaa-ajan erottaminen, koska työpaikka on kotona.

– Lisäksi uppoudun ompelemiseen usein niin, etten näe enkä kuule muuta. Minulla on kellossa hälytys ruokatauoille, jotta muistan syödä, hän naurahtaa.

Partanen ei koe alueella kilpailua.

– Minä teen vaatteet mittatilaustyönä, on kyse omasta mallistostani tai asiakkaan muusta vaatteesta, Partanen sanoo.

Kauppakeskus Jumbon lukuisine vaatekauppoineen sijaitsee lähellä, mutta se ei Partasta haittaa.

– Ne ovat markettivaatteita, hän napauttaa.

Partanen sanoo, että merkkivaateliikkeet toki ovat kilpailijoita. Hänen unelmanaan onkin saada vielä tämän vuoden aikana oman malliston vaatteita myyntiin Jumboon. Keskusteluja on jo käyty. Lisäksi yrittäjä haaveilee omasta kivijalkamyymälästä.

– Ei kuitenkaan lähivuosina. Se vaatii paljon lisää pääomaa yritykselle. Unelmia on hyvä olla, hän sanoo.

Yksi suunnitteilla oleva asia on senioreiden oma vaatemallisto. Partanen toivoo, että ikäihmiset löytäisivät painopeitot, joita hän on kehittänyt ja tehnyt asiakkaiden toiveesta.

– Painopeiton täytteenä on joko vehnänjyviä, jolloin peittoa voi lämmittää saunassa, tai tarkoitukseen soveltuvia painopeittorakeita. Peiton paino on enintään 10 prosenttia asiakkaan painosta ja siksi myös se tehdään mittatilaustyönä.

Ompelimo kotona

Piia Partanen on Ihanasopu-yrityksen omistaja, pukuompelija ja uusperheen äiti. Perheessä on neljä lasta.

Partanen on lähtöisin Espoosta. Vantaalla Kartanonkoskella hän on asunut kuuden vuoden ajan.

Yritys tekee mittatilaustyönä vaatteita.

Ihanasopu-mallistossa on muun muassa naisten housuja, tunikoita ja paitoja, lasten vaatteita ja jumppavaatteita. Myös miehille on omaa mallistoa.

Partanen tekee myös painopeittoja, joissa on täytteenä on joko vehnänjyviä, jolloin peittoa voi lämmittää saunassa, tai tarkoitukseen soveltuvia painopeittorakeita.

Suunnitteilla on myös seniorimallisto.

Partanen on valmistunut Espoo tekniikan alan oppilaitoksesta. Hän pyöritti muutaman vuoden ajan siivousalan yritystä.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut