Äiti ja sadat muut huolestuivat: Ala-asteen viereen tulossa asuntoja päihteiden käyttäjille – "Pienten koululaisten ei pitäisi joutua miettimään näitä"

RAKENTAMINEN Hoitokoti Sillanpirtti järjestää tällä viikolla infotilaisuuden alueen asukkaille ja esittelee suunnitelmiaan.

Hoitokoti Sillanpirtti sijaitsee lähellä Siltamäen ala-asteen koulua (takana taustalla). Hoitokodin tilalle suunnitellaan asuntoja, joissa asukkailta ei vaadita päihtettömyyttä. Sanna Jompero

Sanna Jompero

Siltamäessä asukkaat ovat olleet kauhuissaan hoitokoti Sillanpirtin suunnitelmista purkaa hoitokodin vanha ja käyttöikänsä päässä oleva rakennus ja rakentaa tilalle erillisiä asuntoja hoitokodin asukkaille (HU 26.2).

Eniten pelkoa herättää se, että jatkossa asukkailta ei vaadittaisi päihteettömyyttä. Vieressä sijaitsee Siltamäen ala-aste.

Uudet, erilliset asunnot toimisivat Asunto ensin -periaatteella, jolla nykyisin hoidetaan asunnottomuutta.

Tällä hetkellä päihdekuntoutusta tarjoavassa Sillanpirtissä asukkaat ovat sitoutuneet päihteettömyyteen. Hoitokoti on toiminut alueella 1970-luvulta alkaen, eikä ongelmia ole ollut.

Suunnitelmia vastaan on laadittu adressi, joka on tähän mennessä allekirjoittanut 384.

– Toiminta toisi viereisellä tontilla sijaitsevan ala-asteen välittömään läheisyyteen aktiivisia monenlaisten päihteiden käyttäjiä. Tällainen toiminta ei sovellu kyseiselle alueelle, adressissa kirjoitetaan.

Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi helmikuussa tontinvarauksen Y-säätiölle tuetun asumisen asumisyksikön suunnittelua varten. Esitys käsitellään seuraavaksi kaupunginhallituksessa.

– Poliisi on useaan kertaan esittänyt huolensa nuorten huumeiden ja alkoholin käytöstä. Kuinka suurella todennäköisyydellä tästä seuraisi päihteiden käytön välittämistä alueella alaikäisille? kysyy koulun toista luokkaa käyvän oppilaan äiti Katja Karonen, joka on toinen adressin perustaneista.

Yhdistelmä ei ole ollenkaan sopiva.”

Huolta asukkaissa aiheuttavat mahdolliset lieveilmiöt.

– Moni pienistä koululaisista kulkee lisäksi tontin ohi kouluun. Heidän ei pitäisi joutua miettimään, mitä he kotimatkalla kohtaavat, Karonen jatkaa ja korostaa, ettei hoitokodin nykyisestä toiminnasta ole ollut haittaa.

– Emme vastusta hoitokodin toimintaa sellaisenaan kuin se nyt on. Paikka on rauhallinen ja siellä on ollut fiksua porukkaa. Kun päihteiden käyttö sallitaan, se tulee näkymään myös katukuvassa. Yhdistelmä ei ole ollenkaan sopiva, Karonen toteaa.

Hoitokoti järjestää keskiviikkona kello 18 suunnitelmista infotilaisuuden alueen asukkaille.

Sillanpirtissä työskentelevä sosionomi Janne Leskinen sanoo, että asukasvalinnat tullaan jatkossakin tekemään kaupungin asumisen tuki -yksikön kautta. Asukasvalintoihin tullaan kiinnittämään huomiota.

– Ymmärrämme, että suunnitelmiin liittyy uhkakuvia. Pyrimme kuitenkin vaikuttamaan siihen, minkälaisia asukkaita tänne muuttaa.

Sillanpirttiin hakeudutaan tällä hetkellä kaupungin päihdepoliklinikoiden kautta. Hoitokoti sijaitsee osoitteessa Siltakyläntie 11.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Häirikkö piinasi naapureita vuosia ja lopulta asunnon valtasi liekkimeri – Laura jäi loukkuun kerrostalon ylimpään kerrokseen: "Tiesin, että jotain tällaista tulee tapahtumaan"
 2. Yksiöiden vuokrat pomppasivat Helsingissä – katso hurjat erot alueittain: Tällä uudehkolla alueella 30-neliön asunnosta pyydetään jo liki 1000 e/kk
 3. Nämä 9 Helsingin ravintolaklassikkoa tulisi kokea edes kerran elämässä – "Keittiö ja palvelu ovat olleet ensiluokkaisia kautta aikojen"
 4. Jan Vapaavuori tyrmistyi väitteistä A-studiossa – "Maailmassa ei ole montaa organisaatiota, jossa..."
 5. Olitko Tallinnan-laivalla? Risteilylaivoilla on ollut useita koronan kantajia, varoittaa THL
 6. Juttua päivitetty: Vantaan poliisioperaatio ohi, kohdehenkilö otettu kiinni – Liittyi "hengen ja terveyden suojaamiseen"
 7. Rantapuistoon tuli Helsingissä grillauspaikat mutta ei julkista vessaa, koska sitä vastustettiin – "Yksilön itsekkyys koituu aina kaikkien haitaksi"
 8. Bussikuski raivosi ja heitti matkustajia väkivalloin ulos bussista Helsingissä – Vaati isoja korvauksia työsuhteen purusta, mutta joutui itse maksamaan
 9. T24: Katutyöt toivat Tallinnassa päivänvaloon arvokkaita arkeologisia löytöjä
 10. 1990-luvun taloja purkuun Meri-Rastilassa – uusien rakentaminen kutistaa puistoja
 11. Taas uusi saari avautui yleisölle Helsingissä – piskuinen luoto luotsitupineen on saaristo pienoiskoossa
 12. Jopa kokonaisia roskapusseja jätetään suositulle mattolaiturille – Asukkaalla selkeä näkemys porsastelun syystä
 13. Muutoksia Itä-Helsingin palveluissa: Kontula jäämässä ilman omaa terveysasemaa, Myllypuroa laajennetaan ja Kivikko saa jatkaa toistaiseksi
 14. Mitä maksaa lyhyt taksikyyti Helsingin suosikkiterassille? – vertailu paljasti jopa 9 euron hintaeron
 15. Kumpulan maauimalaan myydään nyt 5 euron erikoislippuja – oikeuttaa jonon ohitukseen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.