Äiti ja sadat muut huolestuivat: Ala-asteen viereen tulossa asuntoja päihteiden käyttäjille – "Pienten koululaisten ei pitäisi joutua miettimään näitä"

RAKENTAMINEN Hoitokoti Sillanpirtti järjestää tällä viikolla infotilaisuuden alueen asukkaille ja esittelee suunnitelmiaan.

Hoitokoti Sillanpirtti sijaitsee lähellä Siltamäen ala-asteen koulua (takana taustalla). Hoitokodin tilalle suunnitellaan asuntoja, joissa asukkailta ei vaadita päihtettömyyttä. Sanna Jompero

Sanna Jompero

Siltamäessä asukkaat ovat olleet kauhuissaan hoitokoti Sillanpirtin suunnitelmista purkaa hoitokodin vanha ja käyttöikänsä päässä oleva rakennus ja rakentaa tilalle erillisiä asuntoja hoitokodin asukkaille (HU 26.2).

Eniten pelkoa herättää se, että jatkossa asukkailta ei vaadittaisi päihteettömyyttä. Vieressä sijaitsee Siltamäen ala-aste.

Uudet, erilliset asunnot toimisivat Asunto ensin -periaatteella, jolla nykyisin hoidetaan asunnottomuutta.

Tällä hetkellä päihdekuntoutusta tarjoavassa Sillanpirtissä asukkaat ovat sitoutuneet päihteettömyyteen. Hoitokoti on toiminut alueella 1970-luvulta alkaen, eikä ongelmia ole ollut.

Suunnitelmia vastaan on laadittu adressi, joka on tähän mennessä allekirjoittanut 384.

– Toiminta toisi viereisellä tontilla sijaitsevan ala-asteen välittömään läheisyyteen aktiivisia monenlaisten päihteiden käyttäjiä. Tällainen toiminta ei sovellu kyseiselle alueelle, adressissa kirjoitetaan.

Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi helmikuussa tontinvarauksen Y-säätiölle tuetun asumisen asumisyksikön suunnittelua varten. Esitys käsitellään seuraavaksi kaupunginhallituksessa.

– Poliisi on useaan kertaan esittänyt huolensa nuorten huumeiden ja alkoholin käytöstä. Kuinka suurella todennäköisyydellä tästä seuraisi päihteiden käytön välittämistä alueella alaikäisille? kysyy koulun toista luokkaa käyvän oppilaan äiti Katja Karonen, joka on toinen adressin perustaneista.

Yhdistelmä ei ole ollenkaan sopiva.”

Huolta asukkaissa aiheuttavat mahdolliset lieveilmiöt.

– Moni pienistä koululaisista kulkee lisäksi tontin ohi kouluun. Heidän ei pitäisi joutua miettimään, mitä he kotimatkalla kohtaavat, Karonen jatkaa ja korostaa, ettei hoitokodin nykyisestä toiminnasta ole ollut haittaa.

– Emme vastusta hoitokodin toimintaa sellaisenaan kuin se nyt on. Paikka on rauhallinen ja siellä on ollut fiksua porukkaa. Kun päihteiden käyttö sallitaan, se tulee näkymään myös katukuvassa. Yhdistelmä ei ole ollenkaan sopiva, Karonen toteaa.

Hoitokoti järjestää keskiviikkona kello 18 suunnitelmista infotilaisuuden alueen asukkaille.

Sillanpirtissä työskentelevä sosionomi Janne Leskinen sanoo, että asukasvalinnat tullaan jatkossakin tekemään kaupungin asumisen tuki -yksikön kautta. Asukasvalintoihin tullaan kiinnittämään huomiota.

– Ymmärrämme, että suunnitelmiin liittyy uhkakuvia. Pyrimme kuitenkin vaikuttamaan siihen, minkälaisia asukkaita tänne muuttaa.

Sillanpirttiin hakeudutaan tällä hetkellä kaupungin päihdepoliklinikoiden kautta. Hoitokoti sijaitsee osoitteessa Siltakyläntie 11.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. 200 ihmisen hätämajoitus joutuu lähtemään pois Kalliosta – tähän osoitteeseen romanit siirtyvät Helsingissä
 2. Daniel Sazonov Helsingin Uutisissa: "Valkoposkihanhi pitäisi lisätä metsästettävien lajien joukkoon"
 3. Jakomäen Alkon avajaispäivä selvillä – "Valikoimaan 225 viiniä ja väkeviä 125"
 4. Omatoimisuus saapui Helsingin kirjastoihin – näihin kolmeen pääsee sisälle, vaikka henkilökunta ei ole paikalla
 5. Helsingin pyörävarkauksista tuttu "herrasmiesilmiö" piinaa nyt Espoota – tämä merkki on pyörävarkaiden suosikki
 6. T24: Tänä kesänä Tallinnan Ülemistessä liikennöi ensimmäinen Virossa kehitetty robottibussi – Matkailija voi hypätä bussin kyytiin maksutta
 7. Espoolainen lääkärikansanedustaja ehdottaa ruokiin energiamäärän kertovia "liikennevaloja" – "Vatsa ei tunnista syötyjä kaloreita, vaan ainoastaan syödyn ruuan määrän"
 8. Elisa paransi yhteyksiään Helsingissä – koskee näitä kaupunginosia
 9. T24: Tallinkin kaikki laivat seilaavat koronakriisin jälkeen jälleen merellä – Syksyllä joidenkin laivojen liikennöinnissä tulee olemaan tauko
 10. Kolumni: Koronakesä vaatii ketteryyttä
 11. Stoalla laitetaan jalalla koreasti – ilmaiset paritanssituokiot jatkuvat
 12. Pääkirjoitus: Senaatintorin jättiterassi on tyylikäs, mutta osataan sitä Itä-Helsingissäkin
 13. Näin Tattarisuon ruumiiden jäljet johtivat Kallioon –  1930-luvun kammottavista tapahtumista syntyi tunnettu sanonta suomen kieleen
 14. Punkin pureman aiheuttamat sairastumiset yli viisinkertaistuneet Hus-alueella – ole tarkka näillä Helsingin alueilla
 15. Sympaattinen lättähattu kulkee Helsingin ja Porvoon välillä vielä 4 kertaa – junankuljettaja Gunnar kehuu kurvikkaan reitin erikoisuuksia

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Punkin pureman aiheuttamat sairastumiset yli viisinkertaistuneet Hus-alueella – ole tarkka näillä Helsingin alueilla
 2. 200 ihmisen hätämajoitus joutuu lähtemään pois Kalliosta – tähän osoitteeseen romanit siirtyvät Helsingissä
 3. Helsingin pyörävarkauksista tuttu "herrasmiesilmiö" piinaa nyt Espoota – tämä merkki on pyörävarkaiden suosikki
 4. Näin Tattarisuon ruumiiden jäljet johtivat Kallioon –  1930-luvun kammottavista tapahtumista syntyi tunnettu sanonta suomen kieleen
 5. Helsinkiläiset reissaavat nyt Porvooseen – Ville ja Saara: "Emme ole edes harkinneet ulkomaille lähtöä"
 6. Tappajaetanat valtasivat helsinkiläisen asuinalueen – apua pyytänyt asukas ällistyi kaupungin vastauksesta
 7. Pienpanimoiden pop up -olutterassi avautuu keskelle Helsingin ydintä – mahtuu 950 ihmistä kerralla
 8. T24: Tallinkin ja Eckerö Linen autolähtöselvitys siirtyi uuteen paikkaan Vuosaaren satamassa
 9. Kuva: Eksoottinen eläin syntyi suvuttomasti Helsingissä – eläintalo piti tiedon kuukausia salassa
 10. Näillä kolmella alueella Helsingissä suositellaan nyt punkkirokotetta – Perheenäiti Iina: Päätöstä vauhditti lapsen saama borrelioosi
 11. Hakaniemen hallikauppiaat pelkäävät, vaikuttaako lähes 20 miljoonaa euron huoltopihan rakentaminen vuokriin: "Olotila on ollut ristiriitainen"
 12. 1700-luvulta yhtäjaksoisesti järjestetyille Helsingin silakkamarkkinoille iso uudistus – "Saaristolaistori ja elämyksiä"
 13. Uusi saarikohde avautui vain muutaman minuutin matkan päässä Kauppatorista – perillä odottaa wau-elämys
 14. Jakomäen Alkon avajaispäivä selvillä – "Valikoimaan 225 viiniä ja väkeviä 125"
 15. Onko tässä Helsingin seuraava trendialue? –  "Yksiön hinnalla kaksio"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.