Karu ennuste 30-vuotiaille – Talsa: Eläke jää pieneksi, kun vauvoja ei synny

Kuvituskuva. Arkistokuva

Jukka Hämäläinen

Eläketurvakeskuksen vielä julkaisemattomien laskelmien mukaan alhainen syntyvyys alkaa vaikuttaa eläkkeisiin 2050-luvulla, uutisoi Taloussanomat Työeläkejärjestelmä toimii niin, että työssä olevat maksavat eläkeläisten eläkkeet eläkemaksuissaan.

Lehden keräämien ennakkotietojen mukaan Eläketurvakeskus on tiettävästi päätynyt arvioon, että syntyvyyden väheneminen alkaisi romuttaa eläkejärjestelmää vasta 2050-luvulla.

Työeläkevakuuttajien toimitusjohtaja Suvi-Anne Siimes arvioi Helsingin Sanomissa, että 30–40-vuotiaiden eläkkeiden turvaaminen edellyttää työeläkemaksujen korottamista tulevaisuudessa. Toinen vaihtoehto on eläkkeiden alentaminen.

Eläketurvakeskuksen raportissa hahmotellaan Taloussanomien mukaan, miten eläkeikä nousee elinajanodotteen mukana. Laskelmien mukaan vuonna 1980 syntyneiden vanhuuseläkeikä olisi lähes 67 vuotta, mutta vuonna 2000 syntyneillä jo 68 vuotta. Tosiasiallinen eläköitymisikä on nyt rapiat 61 vuotta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut