Helsinkiläisravintola sai harvinaista tunnustusta Italian valtiolta – "Menin sanattomaksi"

Ravintoloitsija Roshan Salwathura. Presto

Aapo Siippainen

Eteläesplanadilla sijaitseva italialainen Presto-ravintola on saanut harvinaisen Ospitalità Italiana -sertifikaatin.

Italian kauppa- ja teollisuuskamari myöntää sen yhdessä Italian ulkoministeriön kanssa ravintoloille, jotka ovat ansioituneet italialaisessa ruokakulttuurissa, laadussa ja palvelussa.

Presto on täyttänyt sertifikaatin laatukriteerit toisena ravintolana Suomessa. Aikaisemmin tunnustuksen on saanut Lönnrotinkadun Bacco.

– Tämä on meille suuri kunnia. Menin sanattomaksi kuullessani näistä upeista uutisista. Kaikki kova työ, jonka olemme tehneet yhdessä pääkokkimme Marko Koskisen ja koko tiimimme kanssa, on tuottanut tulosta, ravintoloitsija Roshan Salwathura sanoo tiedotteessa.

Sertifikaatti on virallinen tunnustus muissa maissa toimiville italialaisille ravintoloille niiden autenttisuudesta. Sen myöntämiselle on tiukat kriteerit.

– Meille on kerrottu, että suuri merkitys sertifikaatin myöntämisessä oli ruoallamme ja sen alkuperällä, italialaisilla raaka-aineillamme sekä viineillämme. Myös henkilöstömme osaaminen ja tietämys italialaisesta ruoasta ja kulttuurista sekä palvelumme laatu olivat ratkaisevia tekijöitä, Salwathura kertoo.

Aiheeseen liittyvää

  1. Helsinkiläisravintola lopetti lounaat tarjoilijapulan takia – "Yksikään ei ottanut yhteyttä, vaikka 3000 näki työpaikkailmoituksen" 13.3.2019 19:25
  2. Ravintola teippasi mainokset ikkunaan puoli vuotta sitten – ei ole vieläkään auennut 12.3.2019 19:45
  3. Viisi Tähteä: Suomen paras ravintola on helsinkiläinen Grön – katso tästä kaikki 50 huippuruokapaikkaa 6.3.2019 19:07

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut