Ravintola teippasi mainokset ikkunaan puoli vuotta sitten – ei ole vieläkään auennut

El Torito -ravintola on tehnyt jo puolen vuoden ajan tuloaan Maunulaan. Jussi Vehkasalo

Jussi Vehkasalo

Maunulassa ihmetellään sitä, että uuden asuinkerrostalon alakerran liiketilassa, keskeisellä paikalla sijaitseva ravintola ei ole vieläkään auennut.

El Torito -ravintola on tehnyt tuloaan Maunulan Pakilantien vieressä sijaitsevan, viime vuonna valmistuneen Helsingin Asumisoikeuden (HASO) talon alakerran liiketilaan jo puoli vuotta.

Liiketilassa on ravintolan mainosteippaukset ja ikkunat on peitetty, mutta ravintolan avautumisesta ei ole tihkunut tietoa.

– Tilan käyttötarkoitus oli alun perin liiketila, jossa oli joiltain osin varauduttu mahdolliseen ravintolakäyttöön. Käyttötarkoituksen muutos ravintolatilaksi edellytti rakennuslupaa, joka on jo myönnetty. Kaikki hankkeen osapuolet kokoontuivat rakennusvalvontaviranomaisen kanssa viikolla 10 ja kokoontuvat viikolla 11 uudelleen edistämään hankkeen toteumista, selostaa tilannetta Helsingin Asumisoikeus Oy:n toimitusjohtaja Juha Viljakainen

Hänen mukaansa tavoitteena on, että liiketilan muutostyöt saadaan toteutettua siten, että ravintola on käyttöönotettavissa keväällä.

– Helsingin Asumisoikeus Oy vuokraa liiketilat kaupungille, joka vuokraa tilat edelleen niiden käyttäjille, Viljakainen jatkaa.

Hän oli itse käynyt viime viikolla paikan päällä.

– HASO ja Helsingin kaupunki myötävaikuttavat siihen, että ravintolatoiminta saadaan käynnistymään mahdollisimman pian.

El Toriton edustalla sijaitsee Miina ÄkkijyrkänAamulla/Vasikat-veistos, joka lienee ollut inspiraation lähteenä ravintolan nimelle. El Torito tarkoittaa suomeksi nuorta härkää.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut