Hernesaareen tulossa 7 600 asukasta, työpaikkoja, risteilylaivoja ja vierasvenesatama

Hernesaaresta on tarkoitus tehdä merellinen keskittymä, jonne on tulossa myös asuntoja ja työpaikkoja. Havainnekuva. Helsingin kaupunki

toimitus

Hernesaareen suunnitellaan asuntoja 7 600 uudelle asukkaalle.

Rakentaminen nykyisellä satama- ja varastoalueella on tarkoitus alkaa 2020-luvulla.

Alueen itärannan puolelle on suunniteltu pääosin 6–8-kerroksisia asuinkerrostaloja ja länsipuolelle työpaikkoja. Itärantaan sijoittuu rantapuisto, jossa on uimaranta ja vesiurheilukeskus.

Risteilylaivat tulevat jäämään alueelle ja niille on osoitettu kahden nykyisen laituripaikan lisäksi yksi uusi laituripaikka. Venesatamaan suunnitellaan veneiden huoltoon ja säilytykseen liittyviä toimintoja sekä vierasvenesatamaa. Venesataman eteläpuolelle on tulossa lumen vastaanottoalue.

Rakentamisen tavoitteena on, että alueesta kehittyy vetovoimainen asuinalue sekä matkailu- ja vapaa-ajan palveluiden merellinen keskittymä.

Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee alueen asemakaavan muutosehdotusta kokouksessaan tällä viikolla.

Suunnitelmat ovat aiheuttaneet runsaasti keskustelua. Suunnitelmista jätettiin 26 kirjallista mielipidettä.

Mielipiteet on otettu huomioon kaavoitustyössä niin, että veneilykeskuksen kerroslukua on muutettu kolmesta neljään. Yritystalon korttelialueen kerrosalaa on lisätty. Pysäköintipaikkoja voidaan sijoittaa rakennuksiin. Korttelialueen pohjoispuolelle on lisätty autopaikkojen korttelialue, jolle saa sijoittaa pysäköintilaitoksen.

Venesataman aallonmurtajaa on lyhennetty ja siirretty etelään. Kanavaa on siirretty länteen. Lisäksi uimarannan huoltorakennuksen kerrosalaa on pienennetty.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut