Kuvat: Helsinkiläislähiöön syntyi liikennesumppu, jossa koukitaan jopa jalkakäytävien kautta – "Kiro käy ja torvet soi"

JUMISSA Metsäpurontien liikenne moninkertaistui, Maunulassa pelätään ikävyyksiä.

Kia ja Felix Gluschkoff katselivat bussiliikenteen ruuhkauttamaa liikennettä Maunulan Metsäpurontien ja Rajametsäntien risteyksessä. Jussi Vehkasalo

Jussi Vehkasalo

– Tämä on nyt vaarallinen, en uskalla lastenvaunujen kanssa mennä ollenkaan Metsäpurontien ja Rajametsäntien risteyksestä. Niin hurjan näköistä liikenne on. Kierrän lastenvaunujen kanssa S-marketin rakennuksen päästäkseni Pakilantien viereiselle suojatielle, jossa on liikennevalot, puhisee maunulalainen perheenäiti katsellessaan bussien ja autojen sekamelskaa risteyksessä.

Henkilöauto koukkasi jalkakäytävän kautta."

Maunulan Metsäpurontiellä kulkee arkisin päivällä nyt viisi bussilinjaa. Ruuhka-aikoina kapoiselle tielle tulee busseja kahdesta suunnasta niin tiuhaan tahtiin, että niitä on vähän väliä useita peräkkäin. Busseilla on ajoittain vaikeuksia kääntyä Metsäpurontien ja Rajametsäntien risteyksessä, koska myös henkilöautoja punkee liikennevalo-ohjaamattomaan risteykseen kolmesta suunnasta.

Lue myös:Maunulan busseja vuosiksi poikkeusreiteille – "Reitti on haastava, mutta sen vaihtoehdot olivat vielä huonompia"

– Kun tämä 4. maaliskuuta alkoi, koukkasi henkilöautoja ruuhkan takia jalkakäytävän kautta. Itse näin, kun S-marketin parkkipaikalta tulleen auton kuljettaja ajoi pitkin jalkakäytävää hetken aikaa, kun muuten päässyt mihinkään väliin autojonoon, nainen jatkaa.

Maunulasta on tullut sumppu."

Käpy on nyt todella kuumentunut Maunulassa, siitä kielivät alueen Facebook-ryhmiin jätetyt kommentit tilanteesta. Ryhmissä pelätään lasten puolesta, he kun ruuhka-aikoina poukkoilevat autojen seassa päästäkseen tien yli.

– Asiaa ei ole suunniteltu loppuun asti. Kyllä kiro käy ja torvet soi. Maunulasta on tullut sumppu, kommentoi eräs maunulalainen asiaa Maunulan seinä FB-ryhmässä.

– Kello 16 jälkeen oli turha yrittää Pakilantielle, Metsäpurontie oli täysin tukossa. Autot tekivät u-käännöksiä, kommentoi toinen.

Vaihtoehtoista katuyhteyttä ei ole."

MaunulalainenKia Gluschkoff seisoo poikansa Felixin kanssa S-marketin vieressä.

– Metsäpurontie on selkeästi ahdas isoille busseille ja se aiheuttaa liikennetukoksia. Tässä on monta koulua Metsäpurontien lähellä, voi tulla vaaratilanteita, kun tie on näin täynnä busseja ja autoja. Linja 550 kulkee ruuhka-aikana viiden minuutin välein, niitä tulee tähän vähän väliä kahdesta suunnasta, Kia Gluschkoff miettii.

Busseja lisää Metsäpurontielle pakottaneet, läheisen Pirjontien johtosiirtotyöt jatkuvat kesään 2020 asti. Sitten Pirjontiellä tulevat vuoroon raidejokerin rakennustyöt.

HSL:n toimitusjohtajaSuvi Rihtniemi on vastannut Maunula-Seuran kannanottoon alueen poikkeusliikennejärjestelyistä. Hänen mielestään Pakilantieltä Metsäpurontien suuntaan kääntyvä bussien reitti on haasteellinen, mutta ainoa, jonka avulla poikittaislinjojen joukkoliikennepalvelu Maunulassa on mahdollista säilyttää.

– Vaihtoehtoista katuyhteyttä Pakilantien ja Pirkkolantien välillä ei ole, Rihtniemi toteaa.

Seitsemän bussilinjaa pikkutiellä

Maunulan liikennesumppu syntyi 4. maaliskuuta, kun bussilinjat 52, 550 ja 552 siirtyivät poikkeusreitille kapealle Metsäpurontielle. Aiemmin linjat kulkivat läheisen Pirjontien kautta, mutta siellä tehtävät johtosiirtotyöt pakottivat bussit poikkeusreiteille. Pirjontie on katkaistu läpiajoliikenteeltä Pakilantien ja Pirkkolantien väliseltä osuudelta.

Metsäpurontietä kulkevat myös bussit 50, 63 ja yöbussi 67N. Linja 66K kulkee Metsäpurontietä arkisin yöaikaan, mutta sunnuntaisin läpi päivän.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Helsingistä risteillään kesällä joka toinen päivä Riikaan – alus otetaan Tukholman-reitiltä
 2. Palkkasurman uhriksi joutunut Volkan surmattiin Vuosaaressa vuonna 2003 – Jari Aarnio joutuu jälleen vastaamaan syytteisiin
 3. Tätä on odotettu: HSL lupaa matkakortin nettilatauksen viimein käyttöön maanantaina
 4. Anna Puolakka, 38, kurssittaa sotilaita Santahaminassa – "Ensimmäinen nainen ylenee kenraaliksi 2030-luvulla"
 5. Linnanmäki avautuu ensi viikolla
 6. Mieskuski ajeli pelkillä vanteilla – ei osannut kertoa, mistä oli tulossa ja minne menossa
 7. Norppien köllöttelyä katsottiin 1,2 miljoonaa kertaa, ensimmäistä kertaa nähtiin myös norppien välisiä kärhämiä – mutta missä on Pullervo?
 8. T24: Viro avasi rajat ja laivayhtiöt lisäsivät laivavuoroja Helsinki-Tallinna-reitille – Matkustajamäärät ovat kuitenkin vielä vähäisiä
 9. Nimitys: Suomen Suoramainonnan toimitusjohtajaksi Jari Mankonen
 10. Hävityksen kauhistus Senaatintorilla – kirkkoherra sotketusta Tuomiokirkon muurista: "Jonkun yksittäisen tekijän aikaansaannoksia"
 11. Epäily: Lihaksikas, ruskettunut miespyöräilijä pahoinpiteli naisen ratsupolulla Oittaalla – kuva
 12. Poliisi takavarikoi alaikäiseltä viinakauppiaalta kymmeniä litroja kirkasta viinaa Vantaalla
 13. T24: Tallink sulkee City-hotellinsa Tallinnan keskustassa syksyllä – Luvassa on myös lisää irtisanomisia
 14. Helsinkiin 400 uutta mopoksi rinnastettavaa sähköistä kaupunkipyörää – "Varteenotettava vaihtoehto työmatka-autoilulle"
 15. Yksi huume pk-seudulla nousee nyt ylitse muiden – "Käytetään ennätyksellisen paljon"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 2. Sari, 44, pyysi kaupunkia tarkistamaan Seat Ibizansa päästöarvot, sai yllätyksekseen takaisin 173 euroa – "Työntekijäkään ei tiennyt muutoksesta"
 3. HS: 134-metrisestä tornista heitettiin taas tavaraa, poliisi teki kiinnioton
 4. Hus: Koronaviruspotilaita enää 1,7 prosenttia hengitystieoireisista, potilaita joutunut uudelleen teholle sekavuuden takia
 5. Kuusikymppinen mies sai vakavia vammoja – Poliisi pyytää havaintoja törkeästä pahoinpitelystä Pohjois-Espoossa
 6. Tätä on odotettu: HSL lupaa matkakortin nettilatauksen viimein käyttöön maanantaina
 7. Helsingin vanhin etninen ravintola päihitti epäilijät – avajaisten jälkeen 1980 tokaistiin: "Poika, sulla on puoli vuotta aikaa"
 8. T24: Tallink sulkee City-hotellinsa Tallinnan keskustassa syksyllä – Luvassa on myös lisää irtisanomisia
 9. T24: Tallink tuo uuden aluksen Helsinki-Tallinna-reitille – Victoria I aloittaa päiväristeilyt 8.6.
 10. Anna Puolakka, 38, kurssittaa sotilaita Santahaminassa – "Ensimmäinen nainen ylenee kenraaliksi 2030-luvulla"
 11. Laajasalon bulevardin rakentaminen alkaa jo tänä vuonna – tulee aikanaan jatkumaan Herttoniemeen saakka
 12. Janne Kilpinen rakennutti minitalon Helsinkiin, neliöitä piti lisätä viranomaisen vaatimuksesta – hirret veistetty käsityönä Vienan Karjalassa
 13. Hävityksen kauhistus Senaatintorilla – kirkkoherra sotketusta Tuomiokirkon muurista: "Jonkun yksittäisen tekijän aikaansaannoksia"
 14. Helsingistä risteillään kesällä joka toinen päivä Riikaan – alus otetaan Tukholman-reitiltä
 15. Palkkasurman uhriksi joutunut Volkan surmattiin Vuosaaressa vuonna 2003 – Jari Aarnio joutuu jälleen vastaamaan syytteisiin

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.