Hurjia muutoksia Ylen gallupissa: SDP repii kaulaa, kokoomus romahti ja PS jatkaa nousuaan

Ylen Uutisten torstaina julkaisema eduskuntavaaligallup kertoo merkittävistä muutoksistapuolueiden kannatuksessa, kun vaaleihin on aikaa enää viisi viikkoa.

Suurin oppostiopuolue SDP on gallupin mukaan selvästi suosituin puolue. Sen kannatus nousi edellisestä mittauksesta 1,2 prosenttiyksikköä ja on nyt 21,3 prosenttia.

Päähallituspuolueet sen sijaan menettivät kannatustaan.Kokoomuksen kannatus romahti neljän vuoden pohjalukemiin 16,2 prosenttiin. Se on Ylen mukaan alhaisin lukema kokoomukselle Petteri Orpon puheenjohtajakaudella.

Myös keskustan saama 14,1 prosentin kannatus on alkaisin sitten marraskuun 2011.

Neljäntenä mittauksessa on vihreät, jonka kannatus laski 13,7 prosenttiin.

Eniten kannatustaan nosti perussuomalaiset, joka hengittää jo vihreiden ja keskustan niskaan 13,3:n prosentin kannatuksella. Ylen mukaan perussuomalaiset saa nyt kannattajia sekä keskustasta ja kokoomuksesta että niistä äänestäjistä, jotka ovat tähän asti olleet epäilevällä kannalla.

Vasemmistoliiton kannatus oli Ylen mittauksessa 8,9 prosenttia, Rkp:n kannatus oli 4,7 prosenttia ja kristillisdemokraatit saivat 3,5 prosentin kannatuksen,

Sinisten kannatus oli 1,8 prosentti ja muut puolueet saivat yhteensä 2,5 prosentin kannatuksen.

Haastattelut teki Taloustutkimus ajalla 6.2.–5.3. Puoluekantansa kertoi 1777 vastaajaa, ja virhemarginaali on suurimpien puolueiden osalta 2 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kantaansa harkitsevia on vielä paljon, sillä kaikkiaan kyselyyn haastateltiin2905 ihmistä.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut