Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilmainen sovellus muistuttaa auton siirrosta – näin paljon säästät, jos autoasi ei hinata pois

Helsingin kaupunki tarjoaa autoilijoiden käyttöön ilmaisen SiirtoSoitto-mobiilisovelluksen. Sen avulla voi tilata muistutuksen auton siirtämisestä kadun aurauksen tai pesun tieltä.

Sovellus soittaa automaattisen muistutuspuhelun vielä hetkeä ennen hinaamista. Sovelluksen kautta saa myös tiedon auton uudesta paikasta, jos se on jo ehditty hinata pois.

Sovelluksen voi ladata iPhone- ja Android-puhelimiin AppStoresta ja GooglePlay-kaupasta ja on käytössä ainakin kuluvan vuoden. Kaupunki arvioi vuoden lopussa, jatkaako se palvelun tarjoamista.

Viime keväänä alkaneen kokeilun tuloksena sovelluksen käyttöön ottaneiden autoilijoiden autoja siirrettiin kaupungin mukaan 80 prosenttia vähemmän kuin alueen muita autoja. Sovelluksesta vastaa Twenty Hexagons Oy ja sen käyttöönotto tukee kaupungin tavoitteita digitalisoitumisen edistämisessä.

Puhdistustöiden alta siirretään Helsingissä vuosittain 15 000–18 000 ajoneuvoa. Ajoneuvon siirto tulee sen omistajalle maksamaan 85–118 euroa ajoneuvon tyypistä riippuen. Yhden ajoneuvon siirto maksaa kaupungille noin 250 euroa.

Viime vuonna kahden kuukauden kokeilusta syntyi kaupungin mukaan säästöä arviolta 10 000 euroa.