Valokuvia voi tutkailla Maunula-talossa – luvassa myös luentoja aiheesta

Outi Paasin kuvissa muta maalaa maanpintaa Koillis-Islannin Namafjallin alueella. Outi Paasi

toimitus

Helsingin työväenopiston valokuvailmaisun projektipajan Rajatapauksia-näyttelyssä Maunula-talossa (Metsäpurontie 4) on esillä seitsemän valokuvasarjaa ja yksi yllätyksellinen video 6. maaliskuuta – 1. huhtikuuta talon aukioloaikoina.

Kuvasarjoissa leikitellään – kevyemmin ja syvällisemmin – erilaisilla rajatapauksilla. Kuvien avulla pohditaan ammattien sukupuolittuneisuutta, aikuisen leikkimielisyyttä ja ihmisen hyvyyttä ja pahuutta. Esillä on myös pysähtyneen ja liikkuvan kuvan sekä valon ja varjon rajoja.

Lisäksi kuvilla herätellään ajatuksia mudan kauneudesta, unimaailman ja valveilla olon rajasta sekä näkymättömistä maailmoista.

Näyttelyn kuvaajat ovat osallistuneet projektipajaan opettaja Lea Kömin ohjauksella. Pajassa on työskennelty projektiluonteisesti omien valokuvausteemojen pohjalta.

Näyttelyn avajaistapahtuma järjestetään 10. maaliskuuta kello 13. Avajaisten jälkeen Maunula-talossa jatkuu Valokuvauksen sunnuntai -tapahtuma valokuva-aiheisilla luennoilla. Kello 14.15–15 luento käsittelee yhteisön voimaa, luennoitsijoina Emilia Erfving ja Tuuli Rouhiainen Kello 15.15–16 aiheena on nykytaide ja kameraseurat, luennoitsijana FT Leena Saraste Näyttelyyn ja luennoille on vapaa pääsy. Lisätiedot aukioloajoista: www.maunulatalo.fi

Rajatapauksia-näyttely siirtyy toukokuussa Kaapelitehtaan Galleria Westiin (Tallberginkatu 1 B, 2. krs), jossa näyttely on esillä 3.–28. toukokuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.