Nyt se on varmaa: Matti Nykänen saa muistomerkkinsä – hinta 100 000 euroa

Jyväskylän kaupunginhallitus on tänään päättänyt, että kaupunki aloittaa mäkihyppääjä Matti Nykäsen (1963–2019) muistomerkin valmistelut.

Kaupunginhallitus muistuttaa, että kyseessä on yksi Suomen kaikkien aikojen menestyneimmistä urheilijoista.

– Jyväskylässä syntyneen ja kaupungissa suuren osan elämästään vaikuttaneen Nykäsen urheilulliset ansiot ovat poikkeuksellisen mittavat, paatöksessä todetaan.

Muistomerkki voi olla patsas, mutta myös muut toteutustavat ovat mahdollisia. Muistomerkkihankkeen arvioitu kustannus on noin 100 000 euroa. Kaupunki hakee hankkeeseen Opetus- ja kulttuuriministeriön avustusta.

Muistomerkkihanketta valmistelemaan on perustettu valmistelutyöryhmä, jonka tehtävänä on laatia teoksen toteuttamiseksi työohjelma, joka pitää sisällään muun muassa muistomerkin sijaintipaikan, kokonaisbudjetin ja aikataulun.

Työryhmä myös valitsee taiteilijat, joilta pyydetään luonnnokset muistomerkistä. Muistomerkin toteuttaminen tuodaan kaupunginvaltuuston päätettäväksi loppuvuodesta 2019.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut