Kuvat: Rahaa takova suomalaisfirma rakentaa tornitalon Helsinkiin, perustaja on nykyään miljardööri – "Eleetöntä tyylikkyyttä"

Maailman johtaviin hammashoitolaitteiden valmistajiin kuuluva Planmeca aikoo rakentaa Herttoniemen yritysalueella sijaitsevan pääkonttorinsa ja muiden tilojensa yhteyteen uuden toimitalon, jonka kruununa on noin 16-kerroksinen torniosa. Planmecan perustanut ja käytännössä tyhjästä luonut Heikki Kyöstilä on nykyisin yksi Suomen rikkaimmista ihmisistä. Hänellä on miljardien omaisuus.

Talon arkkitehtuurissa tavoitellaan rakennuksesta tehdyn viitesuunnitelman mukaan "aikaa kestävää eleetöntä tyylikkyyttä". Kaksi ensimmäistä kerrosta ovat pohja-alaltaan isoja ja ne ulottuvat Sorvaajankadulta Asentajanpuistoon saakka.

Asentajan- ja Sorvaajankadun kulmatontille suunnitellun rakennuksen torniosaan tulisi pääasiassa toimistotiloja. Pääkonttoritasoiseen uudisrakennukseen on tarkoitus sijoittaa myös showroom-tilat, neuvottelu- ja koulutustiloja sekä iso henkilöstöravintola.

Uusi rakennus turvaa Planmecan voimakkaasti kasvavan toiminnan jatkumisen Herttoniemessä.

Uudisrakennus liittyy kellarin ja ensimmäisen kerroksen tasolla nykyiseen rakennukseen. Parkkipaikkoja rakennetaan myös kellariin ja pihakannen alle. Rakennuksen pääsuunnittelija on arkkitehti Juha Mäki-Jyllilä JKMM Arkkitehdeista. Hanke edellyttää asemakaavan muutosta, joka on jo laitettu vireille.

Planmeca on perustettu vuonna 1971 ja sen Herttoniemessä sijaitseva tuotanto-, varasto- ja toimistorakennusten kokonaisuus on valmistunut pääosin 1990-luvulla. Uudisrakennus Sorvaajankatu 7:ään valmistui vuonna 2011.

Planmecan rakennushankkeet ovat olleet aiemmin julkisuudessa reilu vuosi sitten, kun hallinto-oikeus torppasi yhtiön Meri-Rastilan Lohiniemenrantaan meren äärelle suunnitteleman koulutuskeskuksen.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut