Nyt selvisi, mistä remontteja myyvät yritykset saavat yksityishenkilöiden tiedot – Kuluttaja: Tietosuojavaltuutettu kiinnostui yrityksestä

Kuvituskuva. Arkisto / Sauvo Jylhä

Jukka Hämäläinen

Remontteja kaupustelevat yritykset voivat ostaa tarkkoja tietoja ihmisistä ja heidän taloistaan verkkopalvelun kautta. Tietoja myyvä Leadventure ei suostu luovuttamaan yksityishenkilöistä keräämiään tietoja heidän itsensä tarkistettavaksi, kertoo Kuluttaja-lehti

Kuluttaja otti yhteyttä tietosuojavaltuutettuun, joka harkitsee, onko sen syytä aloittaa toimenpiteet Leadventuren toiminnan lainmukaisuuden selvittämiseksi.

Leadventuren asiakkaisiin kuuluu muun muassa putki- ja lämmitysremontteja myyvä Kotisun. Se on yksi yhtiöistä, joiden painostavia myyntitapoja kuluttajaviranomainen on pitänyt lainvastaisena ja jonka toimintaa käsiteltiin Kuluttajassa 1/2019.

Leadventuren emoyhtiön Leaddeskin edustajat eivät vastanneet Kuluttajan kysymykseen siitä, näkevätkö he kiertäville remonttikauppiaille tarjoamissaan palveluissa moraalista ongelmaa tai reagoivatko he mitenkään kuluttaja-asiamiehen kannanottoon, jossa heidän asiakkaansa katsottiin rikkoneen lakia.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut