Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Lapsen otsalla iso reikä jota pipo peitti" ja "työntekijä ei puhunut suomea" ­– Lehdet: Touhula-päiväkodista uusia valituksia

Valtakunnallisesta päiväkotiketju Touhulasta on tehty uusia valituksia viranomaisille, kertooIltalehtijakaupunkilehti Turkulainen.

Lehtien mukaan lapsen huoltaja teki ketjun Turussa sijaitsevasta päiväkodista valvontailmoituksen aluehallintovirastoon huhtikuussa 2017.

Huoltajan mukaan 2-vuotiaalle lapselle oli tullut päivän aikana verta vuotava, suuri haava päähän. Tapahtuneesta ei kerrottu huoltajalle eikä kukaan päiväkodissa tiennyt siitä huoltajan mukaan mitään.

Lapsen otsalla oli iso reikä, jota pipo oli peittänyt lasta päiväkodista noudettaessa, ilmoituksessa sanottiin Turkulaisen mukaan.

Sama huoltaja kertoi, että joskus lasta hakiessa paikalla ei ollut yhtään lapselle tuttua hoitajaa, eikä osa henkilökunnasta puhunut lainkaan suomea. Lapsi lopetti päiväkodissa 4-vuotiaana.

IL kertoo, että avi sai valitukseen ristiriitaisia vastauksia siitä, osaako koko henkilökunta suomea. Myös lasten päivän kulusta esitettiin ristiriitaisia väitteitä, samoin huoltajille tiedottamisesta ja tapaturmien hoidosta.

IL:n mukaan samassa päiväkodissa työskennellyt lastentarhanopettaja kertoi myös jääneensä yksin 20 lapsen kanssa seikkailupuistoon, kun päiväkodin johtaja lähti muiden työntekijöiden kanssa tupakalle. IL:n mukaan tupakkaepisodi tapahtui keväällä 2016.

Avin mukaan lopulta varhaiskasvatukseen sijoitettujen lasten määrä laski Touhula Varissuon päiväkodissa ja kelpoisen henkilöstön määrä lisääntyi.

– Toiminnassa olleisiin puutteisiin on saatu saadun selvityksen mukaan korjausta sekä varhaiskasvatussuunnitelmien että lasten saaman tuen osalta, avi toteaa IL:n mukaan.

IL kertoo verkkosivuillaan myös muista Touhula-ketjun päiväkodeista tehdyistä ilmoituksista.