"Työmatkaan kannattaa maanantaina varata aikaa" – Valtava työmaa alkaa, katso täältä ehdotukset kiertoreiteiksi

Kaisa Paastela

Pian käynnistyvä Hämeentien työmaa tulee haittaamaan liikennettä. Työmatkaan kannattaa erityisesti maanantaina varata tavallista enemmän aikaa myös Hämeentien ulkopuolella, kaupunki muistuttaa tiedotteessaan.

Hämeentien peruskorjaukseen ja raitiovaunujen poikkeusreittiin liittyvien liikennejärjestelyjen tekeminen alkoi Sturenkadun risteysten muutoksilla jo keskiviikkona ja jatkuu maaliskuun puolelle.

Yksityisautojen läpiajokielto Hämeentiellä alkaa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä 4. maaliskuuta kello 00.

Raitiovaunut siirtyvät käyttämään poikkeusreittiä Sturenkadun kautta aamuyöstä 4. maaliskuuta alkaen.

Helsinginkatu Kurvissa, välillä Hämeentie-Pengerkatu, suljetaan kaikelta ajoneuvoliikenteeltä aamuyöllä 4. maaliskuuta.

Bussit, taksit, tontille ajo, huolto- ja pelastusajo sekä jakeluliikenne pääsevät Hämeentielle myös työmaan aikana.

Töiden alku vaikuttaa merkittävästi liikenteeseen myös työmaa-alueen ulkopuolella.

Raitiovaunujen poikkeusreitti ruuhkauttaa Sturenkatua, mikä omalla autolla liikkuvien työmatkalaisten kannattaa ottaa huomioon.

Sturenkadun risteyksiin tehdään muutoksia, jotta raitiovaunujen kulku voidaan turvata. Liikennejärjestelyjen tekeminen aloitetaan jo keskiviikkona 27. helmikuuta alla, muun muassa Hämeentieltä Sturenkadulle käännyttäessä poistetaan kääntyviltä toinen kaista. Jatkossa Satamaradankadulle saa kääntyä Sturenkadulta vain pohjoiseen ajettaessa ja Satamaradankadulta saa kääntyä Sturenkadulle vain pohjoisen suuntaan.

Sörnäisten metroaseman sisäänkäynnit D ja F suljetaan maanantaina lopullisesti, eli Hämeentien keskellä oleva portaikko ja Hämeentie 27:n kohdalla oleva portaikko. Sisäänkäynnin D paikalle rakennetaan remontin aikana raitiotiekiskot ja sisäänkäynnin F paikalle pyörätie.

Aseman lippuhallin betonikannen korjaaminen edellyttää, että betonirakenne kaivetaan kokonaan esille maan alta, minkä vuoksi Helsinginkatu Hämeentien ja Pengerkadun katkaistaan kaikelta liikenteeltä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kumpulan maauimalaan myydään nyt 5 euron erikoislippuja – oikeuttaa jonon ohitukseen
 2. Äänestä historiallisia kuvia Kruununhaan sähkökaappeihin
 3. Häirikkö piinasi naapureita vuosia ja lopulta asunnon valtasi liekkimeri – Laura jäi loukkuun kerrostalon ylimpään kerrokseen: "Tiesin, että jotain tällaista tulee tapahtumaan"
 4. Yksiöiden vuokrat pomppasivat Helsingissä – katso hurjat erot alueittain: Tällä uudehkolla alueella 30-neliön asunnosta pyydetään jo liki 1000 e/kk
 5. Muutoksia Itä-Helsingin palveluissa: Kontula jäämässä ilman omaa terveysasemaa, Myllypuroa laajennetaan ja Kivikko saa jatkaa toistaiseksi
 6. Tukes selvittää Helsingin kaupunginteatterin räjähdystä – Alalla pelätään, että vastaavia onnettomuuksia voi sattua muuallakin
 7. HSL-sovelluksessa voi maksaa lippuja nyt myös Pivolla
 8. Älä päästä koiraa sinileväiseen veteen – Näin tunnistat hengenvaarallisen myrkytyksen
 9. Juttua päivitetty: Vantaan poliisioperaatio ohi, kohdehenkilö otettu kiinni – Liittyi "hengen ja terveyden suojaamiseen"
 10. 1990-luvun taloja purkuun Meri-Rastilassa – uusien rakentaminen kutistaa puistoja
 11. USU: Ruumiinavauksia vähemmän kuin koskaan – Lääkäri: "Tämä on huolestuttava suunta"
 12. Hyvinvointi: Miia Hoisko, 37, omistaa 4 erilaista fillaria – "Yhdellä pyörällä ei pärjää, jos haluaa kehittyä useissa pyöräilylajeissa"
 13. Hyvinvointi: Vea Vainio ja Nella Kaartinen tanssivat metsässä, koska se tekee hyvää keholle ja mielelle – "Puhdistava, rauhoittava kokemus, jossa voi antautua hetkeen"
 14. Tiede: Sotahistoriaan erikoistunut arkeologi Jan Fast, 58, yrittää antaa nimen tuntemattomille sotilaille – "Hienointa olisi ollut vaikka nimi linkkuveitsessä, mutta missään ei ollut mitään viitettä"
 15. Tiede: Tapa, jonka mukaan isä saattaa tyttärensä alttarille, voi tuntua romanttiselta, mutta alkuperäinen ajatus ei sitä ole – "Ei ole perinteitä, joita olisi pakko noudattaa"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Häirikkö piinasi naapureita vuosia ja lopulta asunnon valtasi liekkimeri – Laura jäi loukkuun kerrostalon ylimpään kerrokseen: "Tiesin, että jotain tällaista tulee tapahtumaan"
 2. Yksiöiden vuokrat pomppasivat Helsingissä – katso hurjat erot alueittain: Tällä uudehkolla alueella 30-neliön asunnosta pyydetään jo liki 1000 e/kk
 3. Nämä 9 Helsingin ravintolaklassikkoa tulisi kokea edes kerran elämässä – "Keittiö ja palvelu ovat olleet ensiluokkaisia kautta aikojen"
 4. Jan Vapaavuori tyrmistyi väitteistä A-studiossa – "Maailmassa ei ole montaa organisaatiota, jossa..."
 5. Rantapuistoon tuli Helsingissä grillauspaikat mutta ei julkista vessaa, koska sitä vastustettiin – "Yksilön itsekkyys koituu aina kaikkien haitaksi"
 6. Ekonomi Sointu Borg on tunnettu kurvikkaista somekuvistaan ja kannustaa naisia tekemään heitä voimaannuttavia asioita – ”Jos haluan näyttäytyä avonaisen kaula-aukon kera, sen myös teen”
 7. Jopa kokonaisia roskapusseja jätetään suositulle mattolaiturille – Asukkaalla selkeä näkemys porsastelun syystä
 8. Juttua päivitetty: Vantaan poliisioperaatio ohi, kohdehenkilö otettu kiinni – Liittyi "hengen ja terveyden suojaamiseen"
 9. Taas uusi saari avautui yleisölle Helsingissä – piskuinen luoto luotsitupineen on saaristo pienoiskoossa
 10. Muutoksia Itä-Helsingin palveluissa: Kontula jäämässä ilman omaa terveysasemaa, Myllypuroa laajennetaan ja Kivikko saa jatkaa toistaiseksi
 11. 1990-luvun taloja purkuun Meri-Rastilassa – uusien rakentaminen kutistaa puistoja
 12. Kuva: Senaatintorin terassi aukesi hyvin hiljaisena – juomien hintataso jakoi heti mielipiteet
 13. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 14. Kun meteli alkaa, Veijo, 73, kantaa patjan olohuoneeseen – ”Kun palasin vaimon hautajaisista ja se taas alkoi, olin että ei voi olla totta”
 15. Espoon tämän vuoden väestönkasvusta lähes 100 % vieraskielisiä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.