Vihdintien bulevardisuunnitelmat julki – Kuvat: Haagan liikenneympyrän tilalle valtavat kerrostalot

Vihdintien ja Huopalahdentien bulevardikaupungin suunnittelu etenee. Bulevardikaupungista suunnitellaan Munkkiniemen, Haagan ja Pitäjänmäen kaupunginosia täydentävä tiivis uusi alue.

Uusia koteja ja työpaikkoja rakennetaan arviolta 14 000 helsinkiläiselle. Pikaraitiotie kuljettaa keskustasta Huopalahdentietä ja Vihdintietä pitkin Lassilaan, mahdollisesti Kannelmäkeen asti.

Esimerkiksi Valimon juna-aseman ympäristöön tutkitaan tehokasta rakentamista, jossa yhdistyisi liiketilaa, toimitilaa tai vapaa-ajan toimintoja. Aseman lähistölle suunnitellaan myös noin 15-kerroksisia asuintorneja.

Munkkivuoren ostarille tutkitaan asuinrakentamista ja päivittäistavarakauppojen laajentamista.

Nyt käynnissä on kaavarungon laatiminen. Kaavarungossa tarkastellaan millaista rakentamista, liikennejärjestelyjä ja ympäristön kohentamista Huopalahdentien ja Vihdintien alueelle voisi tulla. Valmistelussa selvitetään esimerkiksi liikenteen toimivuutta, pikaraitiotietä sekä kaupallisia ja julkisia palveluita.

– Aiemmin saadun palautteen perusteella on muun muassa selvitetty tarkemmin viheralueverkkoa ja virkistyspalveluita, kertoo tiimipäällikkö Suvi Tyynilä

Tavoitteena on esitellä kaavarunko kaupunkiympäristölautakunnalle toukokuussa 2019.

Asukkailta pyydetään mielipiteitä Vihdintien ja Huopalahdentien suunnitelmista Kerro kantasi -kyselyn avulla 24. maaliskuuta asti

Kommentteja on jo jätetty kymmeniä. Osa suitsuttaa suunnitelmia, osa epäilee tulevan alueen viihtyisyyttä ja viheralueiden riittävyyttä jatkossa. Myös esimerkiksi Riistavuoren alueelle rakentaminen herättää vastustusta.

– Pitäjänmäen viiskulma, ei hullumpi. Keskelle sopisi myös ympyränmuotoinen aukio terasseineen, eräs vastaaja kommentoi Haagan liikenneympyrän suunnitelmaa.

Vihdintien ja Huopalahdentien suunnitelmista keskustelutilaisuudet

5.3. Keskustakirjasto Oodin Bryggassa, kerros 1+, klo 15–19.

7.3. Munkkivuoren ostarilla, Raumantie 1, klo 15–19 .

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut