Kuvat – tällainen on Helsingin uusi kelluva ravintolaterassi – "Sitä rakennetaan parhaillaan Raumalla"

Havainnekuva uudesta kelluvasta terassista Meripaviljongin kyljessä ja terassi rakenteilla Rauman telakalla. Ravintolakolmio

Jussi Vehkasalo

Siltasaaren Säästöpankinrannan kelluva ravintola Meripaviljonki saa kesäksi kylkeensä 150-paikkaisen kelluvan terassin.

– Terassia rakennetaan parhaillaan Rauman telakalla, se on jo hyvällä mallilla siellä. Terassi hinataan Helsinkiin, kunhan jäätilanne sen sallii. Tämänhetkinen arvioni on, että terassi avataan asiakkaille touko–kesäkuussa, kertoo Graniittiravintoloiden toimitusjohtaja, senior partner Joonas Keskinen

Meripaviljonki avautui vuonna 2015 ja terassi kiinnitetään nykyisen kelluvan ravintolan lisäksi rantavalliin ja meren pohjaan. Keväällä Säästöpankinrannassa tehdään terassin asennustöitä.

– Olemme aina tienneet, että jossain vaiheessa terassi Meripaviljongin yhteyteen tulee. Oikeastaan siitä lähtien kun koko ravintolahanke aikanaan laitettiin alulle. Meripaviljongissa on jo valmiina ovet terassille, ja esimerkiksi olut- ja sähkövedot ja muut ovat nekin valmiina olemassa, joten terassin liittäminen Meripaviljonkiin käy helposti, Keskinen jatkaa.

Meripaviljongin yhteydessä on kuusi venepaikkaa, ravintolan vieressä on myös kaupungin venepaikkoja.

– Terassilla tulee olemaan käytössä koko Meripaviljongin ruokalista itsepalveluperiaatteella, eli ruoat ja juomat tilataan terassin omasta myyntipisteestä ja ne tuodaan pöytiin.

Terassille tulee myös kattava markiisikatos ja lämmittimet. Kelluvalle terassille pääsee rannalta esteetöntä kävelysiltaa pitkin ja terassilta pääsee esteettömästi myös sisään ravintolaan.

Terassilla on mahdollista järjestää alkuviikosta sekä aamuisin yksityistilaisuuksia, mutta muutoin se on lähtökohtaisesti suunnattu kuluttaja-asiakkaille.

Aiheeseen liittyvää

  1. Kuka sotki Meripaviljongin seinän? – Ravintola tarjoaa tekijälle liituja ja paperia
    8.6.2016 16:45
  2. Uusi ravintola sai lentävän lähdön: 65 000 kävijää ja laatupalkinto
    29.1.2016 15:15

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Vaihda vapaalle ja tule Vantaalle – täällä on kaikki!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut