Teollisuushallin työsaleihin remontoidaan himoittuja yksiöitä Helsingissä – "Vahva identiteetti ja mielenkiintoinen historia"

Vuonna 1947 valmistuneeseen teollisuuskiinteistöön remontoidaan vuokra-asuntoja Alppiharjussa, kertoo kiinteistösijoitusyhtiö NREP.

Pääpiirustuksista selviää, että taloon on tulossa yksiöitä ja pieniä kaksioita.

Yhteensä 88 asuntoa rakennetaan pienteollisuus- ja toimistokäytössä olleeseen kiinteistöön osoitteeseen Kalliolanrinne 4, joka oli jo alun perin suunniteltu asuinkerrostaloksi.

Sodan alkaessa rakennustyöt kuitenkin keskeytyivät, ja suunnitelmasta ehti valmistua vain kellari. Sodan loputtua kiinteistön käyttötarkoitus muutettiin sotakorvausteollisuuden tarpeisiin, vaikka jo tuolloin asunnoista oli Helsingissä suuri pula. Kerrokset toteutettiin avarina työsaleina teollisuuden käyttöön.

Muutostyöt alkavat loppukeväästä ja ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan asuntoihin kesällä 2020.

Asunnot suunnittelee Avarrus Arkkitehdit.

– Korjauskohteissa on aina vahva identiteetti ja mielenkiintoinen historia. Keskeisenä teemana suunnittelussa onkin ollut alkuperäisen rakennuksen hengen säilyttäminen sekä hyvän asuntosuunnittelun mukaiset tilaratkaisut uudisrakentamista vastaavalla laatutasolla, sanoo tiedotteessa projektiarkkitehti Severi Hellstén

Asuntojen lisäksi kiinteistöön tehdään harrastetila, pesula, sauna sekä kerhotila, josta on pääsy asukaspihalle. Sisäpihan asunnoille rakennetaan uudet parvekkeet. Parkkipaikkoja ei rakenneta, vaan niiden sijaan tehdään pyöräpaikkoja.

Kalliolanrinne sijaitsee keskeisellä paikalla nuorten aikuisten ja opiskelijoiden suosimalla alueella, jossa kävelymatkan päässä on useita pikkukauppoja ja ravintoloita, ruokakauppa, Linnanmäki, Kallion urheiluhalli ja Brahenkenttä. Hankkeen urakoitsija on Veljekset Nuutinen Oy.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut