Missä on vika, kun työlle ei löydy tekijää? Työnantajien mukaan työpaikkoja on entistä vaikeampi täyttää

Suomessa oli viime vuonna keskimäärin 49 000 avointa työpaikkaa, mikä on 19 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Viidennes avoimista työpaikoista oli osa-aikaisia ja 36 prosenttia määräaikaisia, kertovat Tilastokeskuksen laskelmat.

Työlle oli kuitenkin vaikeaa löytää tekijöitä: työnantajien mukaan heillä oli entistä suurempia vaikeuksia avoimien työpaikkojen täyttämisessä. Avoinna olleista työpaikoista 53 prosenttia oli työnantajan oman arvion mukaan vaikeasti täytettäviä, kun vuonna 2017 lukema oli 45 prosenttia eli kahdeksan prosenttia vähemmän.

Vaikeasti täytettäviksi koettuja työpaikkoja oli paljon esimerkiksi terveys- ja sosiaalipalveluissa sekä rakennusalalla.

Vuoden viimeisellä neljänneksellä avoimia työpaikkoja oli 41 000, eli edelleen selvästi enemmän kuin vuotta aiemmin, jolloin määrä oli 37 200.

Työttömiä oli moninkertaisesti enemmän kuin vapaita työpaikkoja. Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan vuoden 2018 joulukuussa työttömänä oli 146 000 henkilöä, mikä oli 82 000 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Työttömiä miehiä oli 72 000 ja naisia 74 000.

Työttömyysaste oli joulukuussa 5,4 prosenttia.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Suomen luontokeskus Haltia

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut