Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Maria Ylipää ja Roosa Söderholm esittävät lesboparia Sofi Oksasen hittikirjan elokuvaversiossa – "Paras roolini tähän asti"

VIIHDE Maaliskuussa ensi-iltansa saava Baby Jane perustuu Sofi Oksasen romaaniin. Pikkukaupungin tyttö Jonna (Roosa Söderholm) saapuu Helsinkiin ja rakastuu itsevarmaan Pikiin (Maria Ylipää).

Kuten kuka tahansa näyttelijä, Maria Ylipää nauttii tehdä haastavia ja monimutkaisia rooleja.

Hänen mukaansa viime vuosina suomessa onkin ollut iloista huomata kuinka myös naisille on alettu kirjoittaa sellaisia rooleja. Ajat, jolloin naisrooli määritellään ainoastaan miehen mukaan ovat toivottavasti jäämässä taaksepäin.

Yksi tämmöinen rooli on Aallonmurtaja-sarjassa Ylipään näyttelemä Tuula, joka yrittää päästä irti rikollisesta elämästä. Ylipää näytteli Tuulaa jo sarjan ensimmäisellä kaudella ja palaa rooliinsa myös tulevalla kaudella.

– Oli tosi kiva palata Tuulan rooliin. Tykkäsin hänen näyttelemisestään jo ensimmäisellä kaudella. Se on mahtava rooli isossa tv-sarjassa, jota voisi näytellä yhtä hyvin mies tai nainen. Olen ylpeä päästessäni näyttelemään häntä.

Ylipään suoritus Tuulana huomioitiin ensimmäisen kauden jälkeen parhaan naispääosan Kultainen Venla -palkinnolla. Näyttelijä ei kuitenkaan anna sen tuoda paineita omaan suoritukseen.

– Oli ihana saada roolista tunnustusta, mutta eihän sellaista voi näytellessä ajatella. Sitä aina yrittää tehdä parhaansa ja palkinnot ovat sellaisia kivoja ekstroja. Itse ajattelen aina, että teen työni mahdollisimman hyvin ja sitten katsotaan, Ylipää hymyilee.

Pian näyttelijä tullaan näkemään jälleen myös valkokankaalla. Projektissa, josta Ylipää itse on melko innoissaan.

– Näyttelen ison leffaroolin Sofi Oksasen romaaniin perustuvassa Baby Jane -elokuvassa ja se on mielestäni paras roolini tähän asti. Ainakin leffapuolella.

Ylipää näyttelee elokuvassa Pikiä, johon Roosa Söderholmin esittämä Jonna rakastuu.

– Rooli on sopivalla tavalla haastava. Pidän siitä, että isona teemaana elokuvassa on seksuaalivähemmistöjen asema, mielenterveys ja masennus. Niitä teemoja käsitellään upeasti.

Katso elokuvan traileri täältä!

Ylipäällä pitää muutenkin kiireitä, sillä hän näyttelee yhä keväällä teatterin lavalla Svenska Teaternissa. Sen lisäksi hän antoi äänensä parhaillaan elokuvissa olevalle Maija Poppaselle elokuvan suomeksi puhuttuun versioon.

Näyttelijäntöiden lisäksi Ylipää ehtii toteuttaa myös toista intohimoaan: musiikkia.

– Musiikkipuolella soitan omassa bändissäni nimeltä Maria Ylipää & ystävät. Se on kiva proggis.

Kaikki tämä kiire tarkoittaa, että Ylipään tulee pitää huolta niin henkisestä kuin fyysisestä jaksamisesta. Siihen naisella on luotetut keinot.

– Liikunta, uni ja ystävät ovat minulle tärkeitä. Erityisesti liikuntaa ja kehonhuoltoa on pakko harrastaa, jotta pysyy esityskunnossa.