Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Iso intohimo on havaittu Suomen rajojen ulkopuolella" – helsinkiläisravintolat hyrisevät ilosta Michelin-tähtien vuoksi

Helsingin Etelärannassa sijaitseva Ravintola Palace sai Michelin-tähden Tanskan Århusissa pidetyssä tilaisuudessa 18. helmikuuta. Michelin-tähdet myönnetään niille ravintoloille ja keittiöpäälliköille, jotka edustavat poikkeuksellisen tasokasta ruokaa ja ruoan laatua.

Ravintola Palace palasi näin Michelin-ravintoloiden joukkoon. Suomen ensimmäinen Michelin-tähti myönnettiin Palace Gourmet -ravintolalle vuonna 1987. Eero Mäkelän luotsaamalla ravintolalla oli tähti vuosina 1987–1989.

Pitkän tauon ja laajan remontin jälkeen marraskuussa 2017 uudelleen avatun Palacen tavoitteena on ollut alusta alkaen korkeatasoinen laatu. Sen keittiötä johtaa yksi maamme arvostetuimmista keittiöpäälliköistä, kokkien kokiksi kutsuttu Eero Vottonen

– Tuntuu mahtavalta, että kaikkeen tekemiseemme ladattu iso intohimo on havaittu myös Suomen rajojen ulkopuolella. Olen tästä tunnustuksesta todella iloinen, sanoo Vottonen.

Myös Hans Välimäki työskenteli uudistetussa Palacessa liki kahden vuoden ajan, mutta hän jätti Palacen viime kesänä.

Muut Suomen yhden Michelin-tähden ravintolat ovat Palacen tapaan helsinkiläiset Demo, Olo, Ora, Ask ja Grön.

Vottonen korostaa tiimityön merkitystä. Hän on alusta alkaen halunnut, että Palacella on keskeinen rooli myös uusien kokkilupausten kouluttamisessa.

– Tällaisilla palkinnoilla on myös tästä näkökulmasta tärkeä merkitys. Nuoret kokit näkevät, että kovalla työllä voi päästä maailman huipulle, jatkaa Vottonen.

35-vuotias Vottonen on jo ehtinyt luoda pitkän uran. Hän on voittanut Vuoden Kokki -kilpailun, kultaa Maailman keittiömestariliiton Global Chef Challenge -kilpailussa ja Suomen Gastronomian Akatemian Kokkien Kokki -palkinnon. Maailman arvostetuimmassa kokkien kilpailussa, Bocuse d'Orissa, Vottonen edusti Suomea kilpailukaudella 2016–2017.

Ravintoloiden tähtiluokitus tuli osaksi Michelin-opasta 1930-luvulla.

– On hienoa olla jatkamassa Eero Mäkelän aloittamaa työtä. Luulen, että Suomesta ei löydy kokkia, joka ei arvostaisi Mäkelää, toteaa Vottonen.